Va fi sau nu obligatorie vaccinarea anti-COVID a copiilor?

Vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani nu va fi obligatorie și nu va restricționa accesul la școală al copiilor.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat, astăzi, că nu va exista obligativitatea vaccinării copiilor cu vârsta între 5 şi 11 ani, precizând că nu va fi restricţionat accesul la învăţământ în funcţie de vaccinarea acestora. De asemenea, Ministerul Sănătăţii a pus la dispoziţia părinţilor un ghid privind vaccinarea copiilor între cinci şi 11 ani.

“Încurajăm părinţii să vaccineze copiii. Am pus la dispoziţie un ghid cu răspunsuri şi întrebări referitoare la vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani. Dar în niciun caz nu o să legăm, cum există speculaţii în social media, referitor la obligativitatea vaccinării la copii, nu s-a pus problema asta şi, de asemenea, nu pus niciun fel problema restricţionării accesul la învăţământ în funcţie de vaccinare. E un lucru la care nici măcar nu ne-am gândit”, a explicat Rafila, citat de bugetul.ro.

Din 26 ianuarie, începe vaccinarea copiilor cu vârste între 5 şi 11 ani. Platforma informatică permite deja programarea, dar vaccinarea se poate face şi mergând direct într-un centru, mai arată aceeași sursă.

 

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.