CULTURĂ

“Sara pe deal”, “De ce nu-mi vii?” și “Revedere” vor răsuna la Sala Thalia

În această seară, Filarmonica de Stat Sibiu va sărbători Ziua Culturii Naționale prin creații de Eminescu și piese de George Enescu. De la ora 19, pe scena Sălii Thalia, va răsuna muzica României, după cum organizatorii, care derulează, până în 17 ianuarie, Zilele Culturii Naționale.

“Vă invităm să ascultați muzica României de ieri și de azi, dar si să vedeți România de mâine. Avem șansa ca, prin expoziția celor peste 200 de lucrări realizate de copiii Sibiului, să vedem ca printr-o fereastră, silueta unei societăți viitoare descrisă de cei ce o vor popula și transforma. Exemplele contemporane ne prezintă din păcate, cu tragism, ce se întâmplă cu o societate necultivată. Lipsa de profesionalism, incapacitatea de autoevaluare sau iresponsabilitatea sunt din păcate constante ale vieții zilnice. În același timp, actul cultural si limbajul universal al muzicii ne oferă constant iluzia vieții într-o societate ideală. De aceea contează concertul simfonic sau spectacolul de teatru și balet. Pentru această imersare in iluzia unei societăți civilizate. Vă așteptăm în lumea noastră paralelă!”, este mesajul dirijorului Cristian Lupeș, managerul Filarmonicii de Stat Sibiu.

În programul evenimentului muzical de astăzi, publicul va regăsi lucrări inspirate din creația eminesciană, piese ale lui George Enescu, dar și prelucrări folclorice.
Protagoniștii concertului vor fi Cristian Ardelean – bariton, Sorin Petrescu – pian, Laurențiu Baciu – oboi și acordeon, precum și membrii Corului Facultății de Teologie a ULBS, dirijat pr. Dan Alexandru Streza.

Repertoriul din această seară

Potrivit organizatorilor, din program vor face parte lucrări ca: George Enescu – Imn, dedicat lui Iosif Vulcan, pentru cor și pian; Vasile Popovici – Sara pe deal, pentru cor; Iancu Filip – De ce nu-mi vii, pentru bariton solist, cor și pian; Aurel Eliade – Revedere, pentru bariton și pian; George Enescu – Carillon nocturne, pentru pian solo; George Enescu – Morgengebet, pentru bariton și pian; Grigoraș Dinicu – Căruța poștei, pentru acordeon și pian; Vasile Popovici – Dorință, pentru bariton și pian; Tiberiu Brediceanu – Arcanul, pentru acordeon și pian; Tiberiu Brediceanu – Hora din Moldova, pentru oboi și pian; Tiberiu Brediceanu – Câtu-i muntele de-nalt, pentru bariton, oboi și pian; Tiberiu Brediceanu – Brâul din Bucovina, pentru acordeon și pian; Tiberiu Brediceanu – Dragu-mi-i, mândro, de tine – pentru bariton, oboi, pian.
Biletele pentru concertele camerale sunt puse în vânzare la Casa de bilete a Filarmonicii de Stat Sibiu și pe iabilet.ro la prețul de 30 lei.
Accesul publicului se face în limita a cel mult 30% din numărul de locuri disponibile, ca măsură de siguranță sanitară. Pe toată durata vizitei, este obligatorie purtarea măştii de protecție tip medical sau FFP2.
Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut zece zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore.

Etichete
Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close