Sănătate

Cinci centre de vaccinare pentru copii, deschise în județul Sibiu

Cinci centre de vaccinare pentru copii vor fi deschise în județul Sibiu. Imunizarea celor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani începe în 26 ianuarie.

Potrivit lui Lucian Blăguțiu, directorul Direcției de Sănătate Publică Sibiu, centrele vor fi amenajate în principalele orașe ale județului, respectiv la: Cantina Socială Sibiu, Școala Generală nr. 2 Tălmaciu, Școala Gimnazială nr. 5 Medial, Liceul Tehnic “August Treboniu Laurean” Agnita și Liceul Teoretic “Gheorghe Lazăr” Avrig.
“Am stabilit centre de vaccinare pentru copii în principalele orașe ale județului Sibiu. S-au amenajat cabinete de vaccinare pediatrică în aceste centre cu circuite spearate față de adulți”, a spus Lucian Blăguțiu.
Copiii vor primi vaccin de la Pfizer, respectiv o doză de 10 micrograme. La 21 de zile, vor face rapelul.
În cazul copiilor, este obligatoriu consimțământul părintelui/ tutorelui legal, precum și completarea chestionarului de triaj epidemiologic al copilului.
“Programările au început, prin înscrierea pe baza parolelor de acces ale părinților sau direct la centre de vaccinare, prin prezentarea copilului și părintelui la aceste centre”, a mai explicat directorul DSP Sibiu.
Potrivit acestuia, în cazul în care vor fi multe cereri, la unitățile de învățământ din județ se pot deplasa caravane mobile.

Etichete
Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close