EDUCATIE

Elevii sibieni se îmbracă în negru, în prima zi a semestrului al doilea

Elevii din Sibiu se alătură celorlalți din țară și se vor îmbrăca, mâine, în prima zi a semestrului al doilea, în negru. Aceștia vor protesta, astfel, față de situația burselor de merit.

“Situația burselor de merit este una ce devine din ce în ce mai îngrijorătoare. Dincolo de faptul că schimbarea criteriilor de acordare face parte dintr-un lung șir de experimente și incertitudini în domeniul educațional, ne așteptăm ca aceasta să fie în detrimentul elevilor”, sunt de părere reprezentanții Consiliului Județean al Elevilor Sibiu.

Conform acestora, în primul rând, abandonul școlar va fi în creștere, iar mediile vor fi în scădere pentru că elevii care nu mai întrunesc criteriile vor fi demotivați.
În al doilea rând, mai spun ei, nu se poate aduce ca argument faptul că elevii nu merită burse din cauză că au avut note prea mari în online. Aceștia susțin că bursele au rolul unor stimuli ce trebuie menținuți mai ales în momentul în care un număr atât de mare de elevi întruneau criteriile de acordare.
Demersul Consiliului Județean al Elevilor Sibiu va coincide cu cel al celorlalte CJE-uri, și anume în prima zi din semestrul al doilea (prima zi în care intră în vigoare aceste criterii) îndeamnă elevii să poarte obiecte vestimentare negre, în semn de protest.
„În aceste momente, în care o mare pare dintre elevi sunt nedreptățiți, este nevoie să dăm dovadă de unitate, dar și de maturitate. Sperăm ca din această acțiune să reiasă faptul că schimbarea nu e în interesul nostru.” a declarat Tudor Terian-Dan, președintele Consiliului Județean al Elevilor Sibiu.

Etichete
Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close