ACTUALITATE

Opt turiști au cerut ajutorul salvamontiștilor sibieni, într-o singură zi

Activitatea salvamontiștilor se întețește pe zi ce trece. Tot mai mulți oameni cer ajutorul echipelor de salvare montană, în condițiile în care salvamontiștii fac nenumărate apleluri la turiști cu privire la respectarea măsurilor ce se impun pe munte în condiții de iarnă.

Astfel, în ultimele 24 de ore la Dispeceratul Național Salvamont, s-au primit 125 de apeluri prin care se solicita intervenția salvamontiștilor. Peste 500 de salvatori montani din intreaga țară s-au aflat pe domeniile de practicare a sporturilor de iarnă și pe traseele turistice pentru a supraveghea activitatea și pentru a putea interveni în caz de necesitate.

Cele mai multe apeluri, 15, s-au primit pentru salvamontiștii din Brașov, urmați de cei din Lupeni cu 11 apeluri, Alba cu 10, Borșa, Gorj și Suceava cu 9 ,iar Sibiul a primit opt apeluri în 24 de ore. În total sunt 24 de stațiuni unde a fost solicitată intervenția salvamontiștilor. În cazul acestor intervenții au fost salvate 125 persoane, dintre acestea 47 au fost predate la Ambulanță sau SMURD pentru transport la spital si o persoană a fost predată la IML, se arată într-o postare de pe facebook a Salvamont România.

”Salvamont România, prietenii dumneavoastră în haine roșii, culoarea salvatorilor de vieți, vă îndeamnă la prudență și responsabilitate în derularea activităților montane si va doresc o zi frumoasă pe pârtiile de schi și pe cărări de munte”, transmit salvatorii montani pe pagina de facebook a Salvamont.

 

 

Etichete
Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close