Daniela Cîmpean, despre drumul dintre Sibiu și Cisnădie: „Întotdeauna vor fi și nemulțumiri! Eu vreau să vă asigur că mai mult de atât nu s-a putut face!”

Traficul din Cartierul Arhitecților se va fluidiza mai mult în curând, odată cu finalizarea investiției în DJ106A, drumul dintre Sibiu și Cisnădie, anunță Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean.

„La această investiție s-a ajuns pentru că 100% din cei care locuiau în Cartierul Arhitecților stăteau ore întregi în trafic, înainte să intre în Sibiu. De acolo a rezultat nevoia pentru a fluidiza traficul în acea zonă. A fost o investiție covârșitoare pentru Consiliul Județean Sibiu, am realizat-o din buget propriu, însă am considerat că trebuie să intervenim și să sprijinim locuitorii din Cartierul Arhitecților pentru a avea un acces mai bun înspre Sibiu. Soluția pe care au identificat-o proiectanții, în urma unor dezbateri pe care le-am avut publice, deschise la Consiliul Județean, cu sala plină, unde fiecare a venit cu propuneri, a fost cea care s-a materializat. Au luat în calcul toate propunerile pe care oamenii din Cartierul Arhitecților și toți cei interesați le-au făcut, însă punerea în aplicare și proiectul final, pe lângă ce-și doresc unii să se facă, trebuie să aibă în vedere și caracteristicile tehnice, legislația care se aplică pe astfel de drumuri județene”, a explicat Cîmpean, luni, într-o conferință de presă.
Potrivit acesteia, a fost analizată, în dezbateri, și crearea mai multor sensuri giratorii în Cartierul Arhitecților.
„Că s-au dorit încă două-trei sensuri giratorii… S-a analizat și locația care a fost propusă și s-a constatat că, din varii motive, acele sensuri giratorii nu pot fi făcute. La momentul în care s-a început investiția erau o serie de construcții gata edificate și de o parte și de alta a drumului. Spre exemplu, unele sensuri giratorii erau amplasate… Făcea ca un anumit cetățean, din curte, să iasă în sens giratoriu. Imosibil și nelegal. (…) A fost cea mai provocatoare investiție pe care CJ a făcut-o de când eu sunt aici, la Consiliul Județean Sibiu”, a mai spus Cîmpean.
Președintele Consiliului Județean Sibiu a spus că investiția de astăzi este soluția dată de specialiști.
„Mai mult de atât nu se poate face! Important este că, la acest moment, oamenii nu mai stau în trafic, circulația este fluidă. Se va fluidiza și mai bine după ce se va finaliza și partea de peste pod, lângă Euroil. Deci, lucrurile sunt incomparabil mai bune decât erau până acum. Întotdeauna vor fi și nemulțumiri și persoane care vor considera că se putea și mai mult. Eu vreau să vă asigur că mai mult de atât nu s-a putut face!”, a conchis Daniela Cîmpean.

5 Comments
 • Sensul giratoriu „făcea ca un anumit cetățean, din curte, să iasă în sens giratoriu. Imosibil și nelegal”. La fel de nelegal ca tot ceea ce s-a intamplat in Cartierul Arhitectilor sub ochii ingaduitori ai institutiilor statului.

  • La strada Duiliu Marcu, era suficient loc pentru inca un giratoriu, ceea ce ne spune doamna, sunt adevărate povesti nemuritoare pentru copiii de grădiniță.Important este că plătim cele mai mari impozite din județ, dar nu se vede nimic de calitate in acest cartier.

 • A luat in calcul ce….. Nu s-a luat in calcul nici o opinie a cetatenilor din cartierul Arhitectilor, Nici spatiu de autobuze, giratori la kilometri, exemplu, ca sa intri in principala trebuie sa astepti mila celorlanti conducatori sa reduca viteza sa poti intra, daca ereau calculate mai bine nu se ajugea la un astfel de rezultat, sau daca vrei sa faci stanga spre Cisnadie acesi poveste trebuie sa ajungi in sibiu sa intorci ca asa vror asa zisi destepti, bateia de joc.Si cat de acei proiectanti pe care ii lauda, cred ca au intrat pe pile…nu mai comentez., solutii sunt cu miile.

  • Proiectantul ,,cu multa experienta,, așa cum s-a descris singur, este din Timisoara si are frumoasa vârsta de 23 de ani. De viață, nu de muncă!…Local nu gaseam un specialist cu așa de multa ,,dăruire,, in interesul cetățenilor din acest cartier.
   Un proiect făcut in bătaie de joc, finanțat partial din sponsorizarea unei firme cu capital străin, si numai in interesul unui supermarket care apartine unei multinaționale.
   Nicio trecere de pietoni, nicio statie de autobuz, oamenii cand ies din cimitir o iau la fugă, să poată trece strada. Sau ar trebui să meargă și ei 1 km până la urmatorul giratoriu?
   Incompetența, indolența, aroganță! Acestia sunt oamenii plătiti din contribuția noastră!

 • Ce să se facă că tot se zice că se vor repara străzile și dacă întru în Cisnădie îți strici masina și își bat joc de oameni ăștia de la guvern și etc mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.