
Se pare că Vasile Moțoc este greu de înlocuit la ULBS. Nici cel de-al doilea concurs privind ocuparea postului vacant de director general – administrativ al Universității „Lucian Blaga” Sibiu nu a fost cu noroc. Proba scrisă s-a desfășurat în 7 februarie, dar niciunul din cei doi candidați prezenți la examen nu a reușit să obțină o notă de trecere.
Conform rezultatelor publicate pe site-ul ULBS, Florin Emiil Mardale a obținut 65 de puncte, iar Camelia Simona Mereș doar 51. În concurs a mai fost înscris și Marius Stanciu, dar acesta nu s-a prezentat la proba scrisă a examenului.
Același concurs a avut loc și în luna decembrie. Nici atunci, candidații înscriși în concurs nu au ajuns la proba de interviu, pentru că nu au promovat examenul scris. Potrivit rezultatelor oficiale afișate pe site-ul Universității “Lucian Blaga” din Sibiu, Flavian Pîțu a obținut 35 de puncte, iar Ciprian Faraon 55 de puncte, la proba scrisă a examenului de la finalul anului trecut.
Pentru a promova proba scrisă, candidații ar fi trebuit să obținută cel puțin 70 de puncte.
Vasile Moțoc a ocupat funcția de director general-administrativ încă din anul 2005 și și-a încheiat mandatul în 1 octombrie 2021. În prezent, Mihaela Herciu este cea care i-a preluat, interimar, atribuțiile, până la următorul concurs.
Ce presupune această funcție
Postul de director general-administrativ se află în subordinea directă a rectorului și, printre principalele atribuții și responsabilități ale funcției se numără: participarea la managementul strategic și cotidian al Universității; asigurarea punerii în practică și urmărirea din punct de vedere administrativ politicile Universității, în domenii cum ar fi: finanțe, buget și gestionarea personalului; răspunderea de conducerea administrativă a instituției, urmărirea și coordonarea activitățoo responsabililor compartimentelor administrative aflate în structura Direcției Generale Administrative; planificarea și punerea în practică sisteme de evaluare și control ale activității administrative; pregătirea deciziilor rectorului pe linie administrativă, în conformitate cu reglementările legale în vigoare; pregătirea bugetului, asistarea rectorului în analize bugetare, în execuții, raportări și prognoze bugetare; participarea la elaborarea și execuția bugetului împreună cu directorul financiar contabil; asigurarea managementului resurselor financiare; urmărirea realizării echilibrului bugetar, la serviciile pe care le coordonează; identificarea și atragerea de resurse extrabugetare; coordonarea pregătirii documentelor ce vor fi supuse aprobării Senatului; punerea în executare a deciziilor pe domeniul lui de competență, controlarea executării acestor decizii, evaluarea executării lor și întocmirea rapoartelor anuale cu privire la activitatea desfășurată, sau ori de câte ori este cazul; colaborarea cu prorectorii în activitățile specifice acestora; inițierea și coordonarea activităților care vizează ameliorarea eficacității gestionării resurselor Universității.
De asemenea, cel care ocupă acest post este responsabil cu achizițiile de bunuri, lucrări şi servicii și asigură infrastructura logistică a Universității (bibliotecă, centrul de comunicații, editură, baze sportive etc).