Luni începe recensământul populației

 30 total views,  4 views today

Recensământul populației 2022 începe luni, 14 martie, cu etapa de autorecenzare și durează până în 15 mai. Aceasta presupune completarea unui formular online pe www.recensamantromania.ro, platformă care va deveni activă luni, 14 martie la ora 00.00. 

Recensământul populaţiei pune la dispoziţie chestionarul în limba română, engleză şi în limbile minorităţilor naţionale. În total el este disponibil în 18 limbi. Persoanele care se vor autorecenza vor primi o zi liberă de la locul de muncă.

„Site-ul recensământului poate fi accesat la adresa www.recensamantromania.ro. De pe acest site puteţi intra foarte uşor pe platforma de autorecenzare, link ce va fi activ la ora zero a zilei de 14 martie.Tot pe site-ul recensământului veţi avea posibilitatea, după ce vă autorecenzaţi, să intraţi în posesia codului de auto-recenzare, în termen de maxim 7 zile de la momentul în care aţi completat chestionarul de recensământ. Acel cod se poate accesa tot din prima pagină a site-ului. În partea de sus a paginii vor exista două tutoriale, unul video şi unul text, care vă vor ghida în procesul de auto-recenzare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Institutului Naţional de Statistică pentru activitatea Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor, Bogdan Drăghia, într-o conferinţă de presă și citat de Digi24.

Ce întrebări vor conține chestionarele

Potrivit aceleași știri, chestionarul va fi construit pe câteva secțiuni importante. El va cuprinde informații referitoare la gospodărie, la locuință, la dotarea locuinței, la caracteristici ale persoanei, cu informațiile demografice, nivelul de instruire, acolo unde este cazul evaluarea caracteristicilor migrației internaționale. Sunt informații la care trebuie să existe o declarație din partea fiecărei persoane – limba maternă, religia și etnia, care sunt pe libera declarație a fiecărei persoane.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.