Ziua Internațională a Poeziei îți oferă un permis gratuit la Bibliotecă

De Ziua Internațională a Poeziei, Biblioteca Județeană ASTRA oferă posibilitatea sibienilor de a obține un permis de acces gratuit în cadrul bibliotecii, timp de un an.

Luni, 21 martie, de Ziua Internațională a Poeziei, Biblioteca ASTRA oferă posibilitatea tuturor celor care vor recita poemul preferat sau vor lectura o poezie, la alegere, din colecțiile bibliotecii, să obțină un permis  de acces gratuit la Bibliotecă, inclusiv în filiale, cu valabilitate de un an de zile.

Pentru acest lucru, bibliotecarii Compartimentului Carte pentru Adulți au pregătit pentru pasionații de poezie numeroase volume din lirica românească și universală. Cititorii vor avea posibilitatea să aleagă să citească sau să recite versuri din creația unor poeți consacrați sau mai puțin cunoscuți, din antologii de poezie din literatura clasică, modernă și contemporană.

Ziua Internațională a Poeziei va fi sărbătorită, de asemenea, și în cadrul filialelor Bibliotecii ASTRA. Astfel, la Filiala Bâlea, începând cu ora 14, preșcolarii și elevii din ciclul primar își pot exersa îndemânarea, creativitatea și aptitudinile de lectură, citind versuri din volumele de poezii adaptate grupei de vârstă. Publicul Filialei Hipodrom va fi întâmpinat cu o expoziție de carte și un concurs pentru iubitorii de poezie. Filialele Valea Aurie, Vasile Aaron și Cisnădie vor realiza expoziții de carte și acțiuni de lectură publică. Activitățile prilejuite de Ziua Internațională a Poeziei se vor desfășura în sediile Bibliotecii ASTRA Sibiu, în timpul programului de funcționare, au transmis reprezentanții Bibliotecii Județene ASTRA, într-un comunicat de presă.

 

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.