Șase cereri depuse pentru copiii care vor să meargă la școală în Sibiu

Șase cereri au fost depuse, până în 17 martie, la sediul IȘJ Sibiu pentru copiii care vor să studieze în unitățile de învățământ din județ.
După ce și-au lăsat întreaga viață peste granițe, în Ucraina, refugiații ajunși pe teritoriul încearcă să reia cursul traiului. Copiii din Ucraina vor studia în România, iar până în 17 martie șase cereri au fost depuse în Sibiu, în acest sens.
Potrivit lui Constantin Dincă, purtătorul de cuvânt, un copil a fost îndrumat la creșa de la Grădinița Nr. 22 Sibiu, un elev la Școala Gimnazială Nr. 1 Sibiu, doi elevi la Școala Gimnazială Nr. 25 Sibiu și doi elevi la Școala Gimnazială Veștem, structură la Școala Gimnazială „Mihai Viteazu” Șelimbăr. Patru din ei sunt vorbitori de limbă română.
La nivelul Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, s-a constituit o comisie formată din inspectorul școlar general, doi inspectori școlari, trei cadre didactice și un psiholog/consilier școlar pentru coordonarea activității de repartizare a preșcolarilor/elevilor la unitățile de învățământ în care pot desfășura activități educaționale, precum și în instituțiile în care vor beneficia de asistență psihopedagogică și consiliere. Această comisie va avea ca principală atribuție repartizarea elevilor ucraineni ca audienți la cursurile unităților de învățământ din județul Sibiu, la cererea părintelui sau reprezentantului legal, respectiv a persoanei desemnate de către DGASPC pentru copiii cetățeni străini ucraineni neînsoțiți. Aceștia vor fi integrați în grupe/clase indiferent de efectivele de elevi existente în momentul de față.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.