Copiii ucraineni au expus la Biblioteca ASTRA

Biblioteca ASTRA găzduiște începând de ieri, 24 martie, și până 7 aprilie, în foaierul Corpuluii B, o expoziție de picturi realizate de copii ucraineni, sub titlul „Peaceful Sky Over Ukraine”.

Inițiată de Organizația pentru tineret „Healthy Ukraine” din Kiev și organizată în colaborare cu Alexandra Mihalcea, expoziția „Peaceful Sky Over Ukraine”  cuprinde  o serie de lucrări de pictură realizate de copiii ucraineni incluși într-un program de terapie prin artă, pornit la începutul conflictului armat din Crimeea, în 2014, cu scopul de a-i sprijini pe cei afectați de acesta. Tema expoziției este ”Războiul văzut prin ochii copiilor”.

„Ucraina este supra-tema planetei în aceste zile. Toate inimile noastre au graniță cu Ucraina în aceste săptămâni din urmă. Ce fac copiii aceștia în desenele lor este să adune toate inimile lumii într-o comunitate care speră din răsputeri că frumusețea mai e posibilă. Aceasta este, de fapt, șansa noastră – faptul că acești copii încă mai văd frumusețea. Desenele îi ajută să vadă lumina și ne ajută și pe noi să vedem frumusețea în continuare, într-o lume care face tot posibilul să distrugă frumusețea. Copiii aceștia sunt inimi care încă speră că lumina mai e posibilă. E istoria acestor copilării distruse care speră că vor vedea lumina și, într-un fel, istoria speciei noastre care mereu a sperat că va ieși din întuneric către o lumină vindecătoare”, a spus Radu Vancu, scriitor și profesor, în cadrul evenimentului.

Expoziția este deschisă publicului în perioada 24 martie – 7 aprilie, în foaierul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu (Str. George Barițiu, nr. 7, sediul nou, parter), de luni până vineri, în intervalul orar 8- 20.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.