Refugiații din Ucraina nu vor să mănânce la Cantina socială

Deși autoritățile locale din Sibiu au pus la dispoziția ucrainenilor ajunși în orașul nostru o serie de facilități, aceștia nu vor să beneficieze de ele. De exemplu, niciun refugiat nu preferă masa la Cantina socială de pe Calea Gușteriței.

„Deși Primăria Sibiu a pus la dispoziție acest serviciu persoanelor refugiate din zona conflictului armat din Ucraina, nu s-au înregistrat solicitări în acest sens”, a transmis Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Sibiu, la solicitarea Sibiul Azi.
Refugiații din Ucraina care ajung în Sibiu pot apela un număr de TelVerde, pus la dispoziție de Primăria Sibiu, prin Direcția de Asistență Socială:0800 811 822.
Persoanele cu statut de refugiat provenite din Ucraina, care dețin un document de identitate provizoriu (primit la frontieră), pot solicita sprijin administrației locale sibiene, următoarele tipuri de ajutor: masă la Cantina Municipiului Sibiu; întocmirea dosarelor pentru acordarea ajutorului social; întocmirea dosarelor pentru acordarea alocației de stat copiilor refugiaților care au obținut acest statut ; sprijin psihologic pentru copii, informare și consiliere.
Conform ultimelor date transmise în 6 aprilie de ISU Sibiu, de la începutul conflictului izbucnit în Ucraina și până în prezent, la nivelul județului Sibiu, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției a înregistrat și a oferit sprijin umanitar unui număr de 1707 persoane dintre care 1013 adulți și 694 copii .

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.