Sebastian Barbu și Iancu Bogdan încep sezonul național cu Harghita Rally

 10 total views,  4 views today

După victoria din Rally of Nations Guanajuato din Mexic, Sebastian Barbu și Bogdan vor începe sezonul intern în acest weekend și vor lua startul, cu un model Skoda Fabia Rally2, în Raliul Harghitei.

În acest weekend, începe un nou sezon în Campionatul National de Raliuri Betano și pentru Sebastian Barbu și Bogdan Iancu, copilotul său. Echipajul sibian va lua startul la Raliul Harghitei, etapa a doua din calendarul național, cu un model Skoda Fabia Rally2 și este pregătit să continue șirul de rezultate bune din 2021.

“Am lipsit de la startul Raliul Maramureșului, prima etapă din Campionatul Național, pentru că am acceptat provocarea de a concura în Rally of Nations Guanajuato, competiție desfășurată în Mexic. Acolo am făcut echipă cu Niki Schelle și Lina Meter și împreună am adus victoria pentru Team Europe pe națiuni. Acum ne concentrăm însă pe competiția internă și vom lua startul cu modelul Skoda Fabia Rally2, o mașina pregătită și întreținută de fratele meu Barbu Alexandru și prietenul nostru Stefano. Ne dorim să repetăm evoluțiile bune de anul trecut și abia aștept să luăm startul în Raliul Harghitei”, a spus Sebastian Barbu, înaintea etapei din acest weekend.

Sebastian Barbu și Bogdan Iancu au încheiat sezonul 2021 pe locul 2 în clasamentul general din Campionatul Național de Raliuri Betano, iar Comisia Națională de Raliuri a stabilit că festivitatea de premiere a sportivilor clasați pe podiumuri la finalul sezonului trecut să se desfășoare joi, 28 aprilie 2022, la Odorheiu Secuiesc, cu ocazia celei de-a doua etape din cadrul Campionatului Național de Raliuri Betano 2022.

“Anul trecut am încheiat sezonul cu o victorie în Raliul Bucovinei, dar din programul nostru nu a făcut parte și etapa de la Odorheiul Secuiesc. Este un raliu cu probe interesante, foarte rapide în prima zi și mai tehnice în ziua a doua. Este foarte important să fim atenți la recunoașteri și să ne intrăm rapid în ritm pe probele de asfalt”, a mai spus Sebastian Barbu.

Raliul Harghitei începe joi seara, 28 aprilie, cu startul festiv programat în Piața Marton Aron de la ora 20:00. Vineri dimineața, începând cu ora 08:00, este programat shakedown-ul, iar startul pe prima probă specială se va da la ora 15:50. După cele două probe, Bucin și Liban, ziua se va încheia cu super speciala Arpad Dietrich, de la ora 18:34. Sâmbătă, 30 aprilie, sunt programate 9 speciale, probele Merești, Sânpaul și Lueta fiind parcurse de câte trei ori. Cele 12 probe speciale au o lungime totală de aproape 120 de kilometri.

Echipajul sibian este susținut în sezonul 2022 de partenerii: Gorgandin, EGLO Romania, Naceleup.ro, Yiippi Mango, Foerch Romania, Geometrica Architects, P1 și Mindsoft.

Foto: mihneatatu.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.