EXTERNE

Elon Musk a ajuns cel mai bogat om din istorie. Averea lui, mai mare decât Produsul Intern Brut al României

Averea lui Elon Musk se apropie de 300 de miliarde de dolari după ce a devenit principalul acționar Twitter, potrivit topului Forbes al celor mai bogați oameni din lume, scrie CNN, conform Digi24.

Elon Musk, 50 de ani, fondatorul Tesla și SpaceX, este cu peste 100 de miliarde de dolari mai bogat decât locul 2, Jeff Bezos, fondatorul Amazon și Blue Origin.

Potrivit Forbes, Musk este cel mai bogat om din istorie, cu 290 de miliarde de dolari. Prin comparație, PIB-ul României pe 2021 este estimat la circa 260 de miliarde de dolari, potrivit datelor INS.

Potrivit Digi24, averea lui Elon Musk este mai mare decât averea combinată a fondatorilor Google, Larry Page (120 miliarde dolari) și Sergey Brin (115 miliarde dolari), sau decât averea combinată a foștilor directori Microsoft, Bill Gates (136 miliarde dolari) și Steve Ballmer (100 miliarde dolari).

Conform unor documente remise luni de Twitter Inc. către Autoritatea de reglementare a pieţelor bursiere din SUA, Elon Musk deţine în prezent un pachet de 73.486.938 acţiuni ordinare la Twitter, care pe baza preţului înregistrat vineri seara aveau o valoare de 2,9 miliarde de dolari. Acţiunile sunt deţinute de Elon Musk Revocable Trust, mai arată sursa citată.

Foto digi24

Etichete
Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close