SIBIU

Sibienii se plâng de invazia șobolanilor și a gândacilor. Care sunt cartierele grav afectate

Tot mai mulți sibieni se plâng în ultima vreme de prezența șobolanilor pe străzi și în subsolurile blocurilor, dar și de apariția gândacilor de bucătărie. Cu toate că au fost montate dispozitive împotriva rozătoarelor în tot orașul, șobolanii devin o prezență oboșnuită în cartierele Sibiului.

Marți, trecătorii care au avut drum pe strada Poiana au avut parte de o priveliște dezgustătoare, un șobolan zăcând mort în mijlocul străzii. Cartierele Hipodrom, Valea Aurie sau Ștrand sunt ”campioane” la populația de rozătoare. Daniela, o sibiancă de pe strada Gorăslău, se plânge că îi este teamă să mai iasă din casă: ”Săptămâna trecută când coboram scările am văzut la etajul 1 un șobolan. Am avut noroc că s-a speriat și a fugit pe ușa care duce în pivniță. Ne e teamă să nu ne trezim cu ei în casă”.

Pe lângă faptul că sunt dezgustători, șobolanii pot deveni periculoși atât din cauza mușcăturii, cât și a bolilor pe care le pot transmite. Cei mai expuși sunt copiii care pot avea de suferit de pe urma întâlnirii cu aceste rozătoare. Se pare că în subsolurile multor blocuri din Sibiu șobolanii și-au făcut cuib spre disperarea locatarilor.

Au reapărut gândacii de bucătărie

După ce ani la rând în niciun cartier din Sibiu locuitorii nu s-au mai plâns de prezența gândacilor de bucătărie, se pare că insectele au reapărut.

În cartiere precum Vasile Aaron, Hipodrom, Ștrand sau Terezian, sibienii spun că se confruntă cu o invazie a gândacilor. ”Urcă pe rapițul de la baie, pe la țevi, pe peretele exterior și intră pe geam. Am chemat o firmă să facă dezinsecție. Ne costă cam 30 de lei de apartament, dar sper să scăpăm pentru că sunt de-a dreptul scârboși”, spune Mirela, o sibiancă din cartierul Hipodrom III.

Asociațiile de proprietari s-au mobilizat pentru a contracta serviciile firmelor ce se ocupă cu dezinsecția.

Etichete
Show More

Related Articles

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close