POLITICĂ

AUR nu este de acord cu trimiterea de armament către Ucraina

Alianța pentru Unirea Românilor – AUR condamnă agresiunea Federației Ruse împotriva Ucrainei, dar cere autorităților să nu trimită armament forțelor ucrainene.
Ieri, în Plenul Parlamentului, au fost prezentate trei informări din partea președintelui Klaus Iohannis. “Prima vizează aprobarea ca forțele și mijloacele armatei să participe în 2022 la misiuni în afara teritoriului național. A doua aprobă staționarea în România a batalionului STRYKER al SUA, în scopul îndeplinirii misiunilor NATO. A treia informare se referă la dislocarea unor forțe armate străine în România, precum și staționarea și operarea unui detașament F-35 al armatei SUA în România. Aceste acte au avut scop strict informativ. Deciziile au fost deja luate de Klaus Iohannis, primul turist al țării”, transmit reprezentanții AUR Sibiu.
AUR reiterează faptul că se opune trimiterii de armament în Ucraina.
“Considerăm că România nu trebuie să provoace și să se lase antrenată într-un război care nu îi aparține. Solidaritatea României cu statul vecin în fața agresiunii militare ruse trebuie să se reflecte în acordarea de ajutor umanitar. Suntem preocupați de cei 500.000 de români care trebuie protejați și despre care nu s-a discutat la întâlnirea dintre Ciucă, Ciolacu și Zelensky”, au mai transmis aceștia.

Etichete
Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close