Căpșunele, fasolea și roșiile, cele mai scumpe produse din Piața Rahovei

După mesele îmbelșugate și grele de Paști, aliatul nostru în detoxifiere este acum piața. Au trecut sărbătorile și românii caută  piețele care au început să prindă viață.  Încet încet, acestea se umplu atât de produse de sezon, cât și de cumpărători.

Piața Rahova prinde culoare, de la roșu, la verde sau galben. Au început să apară comercianții cu produsele de sezon, de la ceapa verde, la varza proaspătă, ridichiile, la cele de seră cum sunt roșiile, castraveții, conopida, salata sau spanacul. Prețurile sunt încă destul de mari, roșiile, de exemplu, costând între 20 și 25 de lei/ kg. Cartofii s-au scumpit ajungând la  3,5 lei/kg, ceapa verde costă 2 lei/legătură, varza nouă  5 lei/kg, castraveții  8 lei/kg, ceapa albă  4 lei/kg și salata 3 lei/bucată. Cu prețuri încă destul de mari găsim conopida 12 lei/kg și fasolea verde 30 lei/kg. La capitolul fructe putem spune că ele se găsesc la prețuri acceptabile, căpșunele putând fi cumpărate la 16 lei/kg sau la caserole de 500 gr cu 10 lei. Acestea sunt din import, iar dacă vrem să simțim dulceața căpșunelor românești acestea costă 30 lei/kg. Merele sunt mai accesibile, la 4 lei/kg.

Cu toate că unele produse au prețuri mai mari decât de obicei, piețele nu duc lipsă de clienți sau de simpli vizitatori. Încet încet, piețele agroalimentare câștigă teren în fața hypermarket-urilor oferindu-le acestora produse de sezon.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.