EXTERNE

Putin vrea să facă “parada prizonierilor”, la Mariupol

De Ziua Europei, rușii vor să organizeze o „paradă a prizonierilor” ucraineni în Mariupol. Petro Andriuşcenko, consilierul primarului din Mariupol, susține că rușii intenţionează să îmbrace 2.000 de civili – pe care îi reţin în prezent în lagăre de filtrare din zonă – în uniforme ale armatei ucrainene, urmând ca imagini cu aceştia să fie difuzate de televiziunile ruse, după cum arată Digi24.

„Aproximativ 2.000 de bărbaţi, care au fost luaţi în urmă cu patru săptămâni de la Mariupol, au fost duşi într-un lagăr de filtrare, ce seamănă mai mult cu o închisoare, situat în satele Bezîmennoie şi Kazaţkoe (regiunea Doneţk). Acestor bărbaţi li s-a spus că vor fi îmbrăcaţi în uniforme ucrainene pentru a participa la aşa-numita «paradă a prizonierilor» la Mariupol, întrucât nu există suficienţi prizonieri reali pentru o participare în masă”, a declarat Petro Andriuşcenko într-o intervenţie televizată, preluată de agenţia de presă Ukrinform, potrivit Agerpres.
În 9 mai, în Rusia este celebrată Ziua Victoriei împotriva nazismului. Conform sursei citate, cu ajutorul locuitorilor, care lucrează pentru hrană, oraşul este curăţat de moloz şi cadavre, de proiectilele neexplodate. Ei au instalat chiar şi efigia unei femei cu steagul sovietic în centru, iar „curatori de la Moscova” au venit să supravegheze aceste pregătiri.

Etichete
Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close