Premieră imobiliară în Sibiu: apartamente care iau singure decizii

V-ați gândit vreodată să aveți o locuință pentru care să nu vă bateți capul cu decizii? Să nu trebuiască să fiți îngrijorați în cazul în care ați lăsat fereastra rabatată și aerul condiționat pornit? Ori să vă ridicați din pat, când doreați să vizionați un film, pentru a trage draperiile? Ei bine, la Sibiu se poate! The Lake Home, cel mai nou complex de imobiliare din oraș, creează apartamente smart, cu sisteme de ultimă generație. Sâmbătă, a fost inaugurat primul bloc ce face parte din acest ansamblu. Vestea bună e că au mai rămas disponibile câteva apartamente în care vă puteți muta chiar în câteva luni, dacă vă ocupați iute de finisarea și mobilarea locuinței.

The Lake Home, cel mai nou ansamblu imobiliar din Sibiu, situat pe strada Tractorului, a inaugurat, sâmbătă, primul bloc.
Proiectul imobilliar înseamnă 494 de apartamente, 29 de case, trei restaurante, sală de sport cu piscină și spa, aparthotel, grădiniță, afterschool, spații comerciale, cabinete medicale și trasee pietonale. Cartierul Bunelor Maniere, așa cum este denumit ansamblul rezidențial din jurul Lacului lui Binder, va pune accent, după cum spun dezvoltatorii, pe spațiile verzi. Aici, vor fi aproape 20.000 mp de verdeață, astfel încât localnicii să se bucure cât mai mult de natură.
Ideea de a construi acest cartier i-a venit lui Raul Țărnaru acum câțiva ani, când se gândea să plece din țară pentru a le oferi copiilor săi un trai mai bun. „Acum câțiva ani, cochetam cu ideea de pleca din țară pentru a-mi crește copiii într-un loc civilizat. Și acum ceva vreme, m-am decis să construiesc eu un loc civilzat decât să plec să îl caut. Cred că putem investi în Sibiu, în România! Să facem ceva și pentru noi, pentru a rămâne în urmă!”, a spus Raul Țărnaru.
Evenimentul de sâmbătă, moderat de cunoscutul speaker motivațional Andy Szekely, a adus câteva lămuriri cu privire la construcția acestui cartier. Astfel, cei care au participat la inaugurare au aflat că apartamentele de aici sunt construite conform unui concept smart. „Aici vor fi clădiri interconectate smart. Vom păstra administrarea cartierului pentru minim 25 de ani. Pe fiecare terasă de la parter și pe fiecare balcon am montat un sistem de irigații. Noi o să ținem plantele și balcoanele verzi. Le udăm noi, ca dezvoltator! Am construit apartamente smart, apartamente care pot lua decizii singure. Dacă uităm ușa deschisă, apartamentele pot să ne oprească aerul condiționat. Avem scenarii făcute, limite pentru copii de exemplu, ce funcționalități din casă pot folosi. Apoi, se trag draperiile când aprinzi TV-ul, pentru a fi ca la cinema”, a mai explicat dezvoltatorul imobiliar.
În plus, printre calitățile apartamentelor se numără și încălzirea prin pardoseală, care, de asemenea, poate fi setată de la distanță, cu ajutorul telefonului mobil.

„O provocare foarte mare pentru noi!”

Raul Țărnaru spune că acest proiect nu este deloc ușor.
„A fost o provocare foarte mare pentru noi. O mare parte dintre oamenii care sunt din Sibiu cunosc Lacul lui Binder înainte de renovare și reputația lui era de groapă de gunoi, îmi pare rău că sunt așa direct. Era o zonă rău famată. Din fericire, Primăria a dezvoltat o investiție de 3,5 milioane de euro. Lacul lui Binder este astăzi complet transformat, având prima instalație de schi nautic din Transilvania, plajă privată, locuri de joacă pentru copii, 200 de șezlonguri, zonă de promenadă… Cumva, a devenit ca o Cenușăreasă. Noi preluăm ștafeta și vrem să dezvoltăm restul zonei. Proiectul se întinde înconjurând practic Lacul. Ne dorim ca, împreună, să facem un oraș mai frumos”, a explicat acesta.
În ceea ce privește spațiul verde, Raul Țărnaru a adăugat că aproape 20.000 mp vor fi cu iarbă, deoarece cartierul se va axa pe parcări subterane. „Casele vor avea parcări subterane. Printre case, pe alei și pe străzi, nu permitem accesul mașinilor. Doar mașinile de pompieri, salvare pot intra. De asemenea, 80% din locurile de parcare din zona blocurilor vor fi subterane”, a mai spus dezvoltatorul.

„Am răspuns contextului terenului și caracteristicilor lui!”

Potrivit arhitectului Andrei Mitruș, ce se ocupă de acest proiect, complexul se axează pe un stil propriu, chiar local. „Folosim destul de multă caramidă. În același timp, venim cu multe elemente moderne, cum ar fi metalul. A fost destul de important să creăm apartamente cât mai luminoase. Am creat un parter cu apartamente ce au curți private, sunt foarte importante traseele pietonale, spațiile verzi, totul va fi interesant la nivel macro”, a spus acesta.
Inspirația arhitectului a venit odată ce a văzut zona în care se dezvoltă proiectul. „Mă inspir din context! Am văzut din start potențialul terenului, se desfășura foarte mult în jurul Lacului. Atunci, am zis că vorbim de o suprafață mare de teren și am vrut să creez oportunitatea ca toți locuitorii cumva să beneficieze de un lac nou amenajat, de spații verzi. Așadar, cumva, am răspuns contextului terenului și caracteristicilor lui”, a mai explicat arhitectul.

Proprietarii: „Zona este perfectă pentru noi!”

La evenimentul de sâmbătă, ce a presupus și un tur de prezentare a unui apartament mobilat și utilat cu de toate, au luat parte și proprietari ce au cumpărat deja locuințe în Cartierul Bunelor Maniere.
„Locuim foarte aproape de această zonă, ne place mult. Am cumpărat, totuși, mai mult pentru investiție, pentru viitorul copiilor noștri. Sibiul fiind un oraș cu potențial, ne-am gândit să le asigurăm un viitor mai bun. Zona este perfectă pentru noi! Ne considerăm aproape de mijlocul orașului. Ne-au convins și lucrările la Lacul lui Binder, și constructorii de aici, calitatea materialelor. Acum vreau să fur câteva idei de amenajare a apartamentului meu. Sper cât de curând să ne mutăm!”, a spus Ioana Marian.
De altfel, Dana și soțul său consideră că aici „va fi cel mai civilizat loc din oraș”. „Am luat și pentru suflet. Sunt oamenii potriviți la locul potrivit. Suntem convinși că aici se vor realiza lucruri mărețe”, au mai spus aceștia.

De ce să investești în Cartierul Bunelor Maniere

Cartierul se dezvoltă cu ajutorul investitorilor ce au încredere în acest proiect. De exemplu, Meta Estate Trust, companie de tip holding ce activează în sectorul rezidențial, a investit aproape 3 milioane de euro. „Noi ne adresăm și investitorilor care doresc să investească sume mai mici, pentru că nu toată lumea are 3 milioane de euro. Estimăm o creștere de minim 30% a valorii imobilelor, până la finalul proiectului. (…) Din fericire, și Sibiul ne ajută. Sibiul e un oraș bun în care să ne creștem copiii. Pentru partea de investiții, avem programe. Se poate investi într-o etapă din proiect, ce durează 18 luni”, a explicat Raul Țărnaru.
Blocul inaugurat sâmbătă mai are 12 apartamente disponibile spre vânzare. De altfel, cei care doresc să afle mai multe informații despre The Lake Home pot accesa site-ul oficial, pagina de Facebook sau numărul de telefon 0721 229 999.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.