CULTURĂPOLITICĂ

Care este stadiul construcției noii scene de pe lac din Muzeul în Aer Liber

Zilele trecute, deputatul Raluca Turcan, președintele PNL Sibiu, a vizitat, alături de Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean, Muzeul din Dumbrava Sibiului. Acestea au discutat cu reprezentanții conducerii Muzeului ASTRA despre stadiul proiectului privind construcția scenei de pe lacul din Dumbrava Sibiului.

“Am discutat cu președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, și cu echipa din conducerea Muzeului în Aer Liber al CNM ASTRA despre stadiul proiectului de reamenajare a scenei de pe lac, un demers pe care l-am susținut încă din faza de intenție și de a cărui necesitate, alături de administrația județului, am convins și autoritățile centrale. Nivelul ofertei culturale a CNM ASTRA impune o astfel de investiție și mă bucur că am participat la concretizarea bazelor acestui proiect, atât în calitate de vicepremier, cât și ulterior ca membru al guvernului sau parlamentar”, a spus Turcan.

Consiliul Județean Sibiu a aprobat noii indicatori și, odată încheiată actualizarea proiectului inițial (estimată pentru finalul acestei luni), noua documentație se va depune la CNI.

Noua scenă de pe lac se conturează drept un obiectiv spectaculos – în fapt, o scenă plutitoare, cu o suprafață mai mare decât cea actuală și cu posibilitatea de a se configura în funcție de situații. De asemenea, amfiteatrul actual se va reconfigura pe o suprafață de 2000 mp. Atât amfiteatrul, cât și scena vor putea fi acoperite cu o membrană mobilă, închisă sau nu în funcție de vreme.

“Toate cele de mai sus, dar și multe alte elemente, inclusiv dotările, vor face, sperăm în anul 2024, din noua scenă de pe lac un obiectiv demn de renumele CNM ASTRA și de eforturile pe care, zi de zi, echipa acestei instituții le depune”, mai spune deputatul sibian.

Foto: Raluca Turcan

Etichete
Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close