EDUCATIESPORT

Localnicii vor sală de sport multifuncțională în Săcădate

Clădirea Școlii Primare din Săcădate dispune de spații generoase, dar nefolosite, care nu au fost recondiționate de mulți ani. Unul dintre aceste spații a fost resuscitat în 2019, prin intermediul unui proiect de succes promovat de asociație în cadrul Maratonului Internațional Sibiu: biblioteca. Următorul spațiu care ar necesita o renovare de amploare este sala de sport a Școlii. Pentru aceasta vor alerga în ediția din 2022 localnicii și nu numai.

Școlile din satele sibiene au nevoie de investiții în infrastructură și de oameni dedicați care să funcționeze ca agenți ai schimbării. În ultimii ani, Asociația “Vatra Satului- Săcădate” și-a făcut o misiune din reabilitarea unei case transformate în muzeu și hub cultural, din amenajarea unei biblioteci de basm pentru tinerii cititori, din construirea unui teren de fotbal pentru microbiștii din sat.
“Proiectul de anul acesta vine în siajul celor din anii anteriori. Școala din sat are nevoie nu doar de o sală convențională de sport, dotată cu materiale corespunzătoare, ci și de un spațiu multifunctional, în care tinerii să-și repete dansurile populare, iar echipa de majorete să-și exerseze micile spectacole. Mens sana in corpore sano”, spun reprezentanții Asociației.
Odată cu reabilitarea sălii de sport, ea poate găzdui activități sportive, artistice și culturale.
Asociația „Vatra Satului-Săcădate” promovează cultura tradițională și valorile ei autentice, nu doar prin acțiuni de restaurare și conservare a vestigiilor trecutului, ci și în mod activ, prin punerea în scenă a obiceiurilor socio-culturale ale locului, prin trezirea la viață a satului românesc, prin impulsionarea tinerelor generații.
Asociația și-a propus să strângă în cadrul Maratonului 10.000 de lei.
Proiectul “Sală de sport multifuncțională” poate fi susținut AICI.

Maratonul Internațional Sibiu se va desfășura în perioada 4-5 iunie în Piața Mare.

Etichete
Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close