CULTURĂ

Ateliere meșteșugărești și gastronomice, sâmbătă noaptea, în Dumbrava Sibiului

Sâmbătă, 14 mai, putem vizita Muzeul ASTRA, noaptea, în cadrul evenimentului “Noaptea Muzeelor”. Acesta ne așteaptă cu ateliere meșteșugărești, gastronomice și activități interactive.
 

Sâmbătă este “Noaptea Muzeelor” și la Muzeul ASTRA din Dumbrava Sibiului. Începând cu ora 18 și până la ora 00.30, Muzeul este deschis vizitatorilor așteptându-i cu programe desfășurate în 12 ateliere meșteșugărești și gastronomice, dar și activități interactive organizate în șase locații diferite, la Târgul de Țară, la Școala din Ticera, la Gospodăria de viticultor sas din Șeica Mică, la Gospodăria de împletitor de paie din Cisnădioara, Monumentul uleiniță din Grid, județul Hunedoara, și la Gospodăria de olar din Horezu, județul Vâlcea.
Programul activităților din Muzeu, de “Noaptea Muzeelor”
Astfel, la Târgul de Țară începând cu ora 18 și până la ora 20.30, vor avea loc Atelierul de broderie tradițională românescă și Atelierul de grafică botanică, iar în intervalul 18 – 20 se va desfășura atelierul gastronomic ”Rețete de sezon- tocană de cartofi cu carne și mămăligă cu brânză”.
La Școala din Ticera va avea loc, între orele 18- 20.30, atelierul ”Învățătorul în mediul rural”.
Gospodăria de viticultor sas din Șeica Mică ne va întâmpina la Atelierul gastronomic cu pită cu untură și ceapă, între orele 18- 20. Între orele 18-21, atelierul de olărit va fi susținut de Asociația Tonal, care ne va dezvălui din secretele olăritului, cu modelaj ceramic și roata olarului. De la ora 18, Karla Roșca ne va face o prezentare despre sașii din Transilvania, iar de la ora 19 o prezentare ”Decorativ. Utilitar:cum alegem ceramica în târguri?”.
La Gospodăria de împletitor paie din Cisnădioara, începând cu ora 18, va avea loc prezentarea ”O istorie a localității Cisnădioara” făcută de dr. Cosmin Ignat, șeful Secției Cercetarea, și punerea în valoare a patrimoniului rural. Apoi, ora 18.30 ne va aduce un atelier de confecționat jucării din pănușe de porumb.
Monumental ulieniță din Grid, județul Hunedoara, va găzdui, de la ora 18, atelierul ”D`ale uleiului! Despre ulei și oloit, meșteșug vechi, beneficii actuale”, iar Gospodăria de olar din Horezu, județul Vâlcea, vine cu un atelier de olărit ce se va desfășura între orele 18-20.

Încă două muzee, în programul nocturn

“Nopții Muzeelor” li se adaugă și Muzeul Țării Secașelor din Miercurea Sibiului, care le va dezvălui, între orele 18- 22, vizitatorilor aspecte din zona etnografică a Văii Secașelor, precum și Centrul Cultural Memorial ”Dr. Gheorghe Tele Bologa” din Nou Român, care va oferi în același interval orar posibilitatea vizitatorilor de a se întâlni cu arta populară românească ce face parte din colecția dr. Gheorghe Telea.
Sâmbătă, 14 mai, între orele 18:00-0:30, în Muzeul în Aer Liber intrarea va fi liberă pe cele două intrări principale (intrarea nr.1 – Pavilionul Muzeal Multicultural și intrarea nr.2 – Hanul din Tulgheș), dar și în Muzeul Țării Secașelor din Miercurea Sibiului și la Centrul Cultural Memorial ”Dr. Gheorghe Telea-Bologa” din Nou Român, unități ale Muzeului ASTRA, însă între orele 18-22.

Etichete
Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close