„Prietenii Naturii” au ajuns la Avrig

Natura este cea care ne înconjoară și are grijă să ne fie bine, de aceea și noi trebuie să o îngrijim și să ne asigurăm că este permanent curată. Îngrijirea mediului înconjurător se deprinde din copilărie, prin joaca cu cei mici îi învățăm să îl mențină plăcut și curat.

Caravana ”Prietenii Naturii”, care promovează educația ecologică prin joacă, a ajuns la Avrig, unde, prin Campania ”Prietenii Naturii-Educație ecologică prin joacă” urmărește să le trezească copiilor interesul pentru natură. Astfel, Școala Gimnazială din Avrig, în parteneriat cu Liceul Teoretic ”Ghe. Lazăr” Avrig, Liceul Tehnologic Mârșa, ADI ECO și Garda de Mediu, îi provoacă pe elevi să propună rezolvări pentru problemele legate de mediul încojurător, cum ar fi gunoialele aruncate le întâmplare sau selectarea necorespunzătoare a deșeurilor.

Activitățile din cadrul proiectului sunt : Școli verzi în UAT Avrig, educație ecologică în natură (parcuri,  păduri din apropiere), Patrula Verde – apel pentru formarea câte unei patrule în fiecare școală, grădiniță cu reprezentanți din fiecare clasă sau grupă și Școala Zero Gunoi, competiții de colecare selectivă. Pe 31 mai se va sărbători Ziua Copilului care protejează mediul, cu jocuri și activități distractive, în Piața ”Gheorghe Lazăr” din Avrig, au transmis reprezentanții Primăriei Avrig, pe pagina de socializare.

Acțiunea se va încheia cu acordarea de premii, câte 3 pentru fiecare ciclu de învățământ, primar, gimnazial și liceal.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.