ACTUALITATE

Zile libere pentru sărbătorile legale care pică în weekend

Zilele de sărbătoare legală în care nu se lucrează și care pică sâmbetele sau duminicile ar putea fi acordate angajaților în următoarele zile.

28 de deputați au inițiat un proiect prin care zilele de sărbătoare legală care sunt zile libere, dacă acestea pică sâmbăta sau duminica să fie acordate în următoarele zile, imediat după cele de repaus săptămânal.

“Acordarea zilelor libere se face de către angajator. În situaţia în care zilele de sărbătoare legală în care nu se lucrează se suprapun peste zilele de repaus săptămânal, de regulă sâmbătă şi duminică, zilele libere se acordă în zilele care succedă celor de repaus săptămânal”, arată Digi24.

Anul acesta, angajatorii vor fi obligaţi să acorde salariaţilor 9 zile libere, deoarece, din totalul sărbătorilor legale, 9 vor fi în cursul săptămânii, iar restul de 6 în weekend.

Potrivit aceleași știri, această reglementare va veni în ajutorul companiilor din sectorul privat, astfel acestea îşi vor putea gestiona din timp activităţile şi perioadele libere, pentru a se alătura angajaţilor din sectorul public. De asemenea, oferă şi posibilitatea programării activităţilor familiale în familiile în care părinţii lucrează în ambele sectoare economice (public şi privat). În egală măsură, prin posibilitatea de a se pregăti din timp pentru mini-vacanţele astfel stabilite, turiştii îşi pot planifica în avans aceste mini-vacanţe, iar agenţiile de turism se pot pregăti cu oferte dedicate familiilor şi altor categorii de turişti.

 

 

 

 

 

Etichete
Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close