EDUCATIE

Roboții pun stăpânire pe Facultatea de Inginerie

Universitatea ”Lucian Blaga” este, în 17 mai, gazda Concursului de roboți mobili-powered by Marquardt, etapa a doua, organizat de Departamentul de Mașini și Echipamente Industriale, la care participă 20 de echipe din Facultatea de Inginerie a ULBS.

În 17 mai, începând cu ora 10, în holul Facultății de Inginerie a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, va avea loc a doua etapă a Concursului de roboți mobili – powered by Marquardt, concurs de roboți mobili care urmărește identificarea și premierea celor mai bune echipe studențești de proiectanți și programatori de platforme mobile autonome (roboți mobile).

”Echipele se vor întrece pe un traseu cu obstacole (linii întrerupte, sensuri giratorii, intersecții etc.), câștigător fiind robotul care parcurge traseul în timpul cel mai scurt. În cadrul acestei etape este permisă echiparea suplimentară a platformelor cu anumite accesorii necesare identificării obstacolelor de pe trasee. Echipele de studenți ai Facultății de Inginerie sunt formate din peste 70 de studenți de la diferite specializări: Mecatronică, Robotică, Sisteme de Producție Digitale, Calculatoare, Electronică Aplicată, Tehnologia Construcțiilor de Mașini, Mechatronics”, au transmis reprezentanții Universității ”Lucian Blaga”.

Care este programul concursului

Etapa a II-a a concursului va începe la ora 8:30 cu antrenamentele oficiale pe pista de concurs, care se vor desfășura până la ora 10. De la ora 10 și până la ora 10:15  va avea loc deschiderea oficială a manifestării. Concursul propriu-zis  va avea loc între orele 10:15 și 13:15, iar între orele 13:15 și 13:30  va avea loc festivitatea de premiere.

 

 

 

 

 

 

Etichete
Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close