Elevii sibieni se întrec la Olimpiada „Meșteșuguri artistice tradiționale”

 12 total views,  4 views today

Așteptarea a luat sfârșit! Mâine, 18 mai, începe etapa județeană a Olimpiadei „Meșteșuguri artistice tradiționale”, din Muzeul din Dumbrava Sibiului. În competiție sunt înscriși 77 de elevi din 26 de unități școlare, conexe sau ateliere individuale care provin din 16 localități din județul Sibiu.

Olimpiada are loc în perioada 18-20 mai. Între orele 9.30-11 este programat concursul, iar între 11-13 deliberarea juriului și premierea.
Care este programul
În prima zi a Olimpiadei, sunt programate secțiunile de pictat icoane pe sticlă, pictat icoane pe lemn și pictură naivă, la Hostel Diana, în Sala de Conferințe.
Joi, 19 mai, se vor întrece concurenții de la secțiunile de țesut la război orizontal, împletit ciucuri pe lemn, țesut ciucuri pe chelteu, cusut, brodat, confecționat port popular, dantelă cu suveică, croșetat, confecționat opinci, prelucrare piele/ împletit bice și artă decorativă, în Sala „Auditorium” a Pavilionului Muzeal Multicultural ASTRA.
Vineri, vor fi secțiunile de prelucrare artistică a lemnului, pirogravură, sculptură lemn/ bâte ciobănești, mobilier pictat, olărit, modelat lut și confecționat măști. Concursul va avea loc în Sala „Changes” din Pavilion.
La Olimpiada organizată de CNM ASTRA, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, participă copii cu vârsta între 6-18 ani care se manifestă, prin instrucţia şi educaţia primite în familie sau la şcoală, ca adevăraţi creatori de artă populară, cunoscători ai secretelor meşteşugului artistic tradiţional, având calităţile de manualitate, dexteritate tehnică şi simţ artistic propriu unui artist autentic, provenind din mediul rural, membri ai cercurilor de profil de artă populară, din şcoli sau cluburile elevilor din mediul rural sau urban;
Concursul constă în prezentarea unor produse brute sau semifinite pe care concurentul le va desăvârşi în timpul concursului;
Prezenţa în concurs este aprobată exclusiv în costum popular, reprezentând portul popular specific satului şi zonei de rezidenţă pentru fiecare concurent;

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.