ACTUALITATE

Primăria și sibienii leagă un parteneriat privind îngrijirea spațiilor verzi

 2 total views,  2 views today

Sibienii pot să contribuie de acum îngrijirea spațiilor verzi din jurul locuinței, cu acordul Primăriei prin încheierea unui parteneriat cu aceasta.

Începând cu luna aprilie, sibienii au la dispoziție un Regulament și un ghid privind protecția, conservarea, dezvoltarea și întreținerea spațiilor verzi, care pot fi consultate pe https://sibiu.ro/primaria/spatii_verzi.

Ce modificări sunt aduse prin noul Regulament

Una din modificările aduse se referă la modul de implicare a cetățenilor în îngrijirea spațiilor verzi din jurul clădirilor de blocuri. Astfel, sibienii sunt așteptați să contribuie, dacă doresc, dar cu condiția încheierii unui acord de parteneriat cu Primăria Municipiului Sibiu. Pentru încheierea acestui parteneriat, mai întâi trebuie depusă o cerere disponibilă pe link-ul de mai sus. După completare, aceasta se poate depune în format tipărit la Centrul de Informații pentru Cetățeni din sediul Primăriei Sibiu situat în Piața Mare sau poate fi transmisă electronic, scanată, pe pms@sibiu.ro. Odată depusă cererea completată însoțită de documentele necesare, persoana în cauză va fi contactată pentru încheierea acordului de parteneriat. Cetățenii care au încheiat acest acord se pot implica în îngrijirea unui spațiu verde, prin: salubrizarea spațiului verde prin colectarea deșeurilor; tunderea gazonului în perioada martie – noiembrie; greblarea spațiilor verzi; plantarea materialului dendrologic și floricol și udare. NU este permis cetățenilor sau altor entități private: să taie arborii, să toaleteze arborii, să mobileze sau să ocupe spațiile verzi diferite obiecte interzise și să îngrădească spațiile verzi publice cu garduri sau alte mijloace, se arată în comunicatul de presă al Primăriei Sibiu.

 

Etichete
Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close
Close