Evenimentul gastronomic ”(Pre)Gătim bucate tradiționale @ Muzeul ASTRA” desfășurat în Muzeul din Dumbrava Sibiului în perioada 3-5 iunie, în cadrul căruia au gătit cei din conducerea instituțieie de cultură, a atras peste 4.000 de participanți.
Se pare că bucatele pregătite de organizatori au fost mai mult decât atractive, cei care au înfruntat vremea capricioasă venind în număr mare în Muzeu.
” În perioada 3-5 iunie, Muzeul ASTRA a înregistrat 4.321 vizitatori. În acest interval a avut loc aici evenimentul gastronomic ”(Pre)Gătim bucate tradiționale @ Muzeul ASTRA!”, care a pus conducerea Muzeului ASTRA pentru a doua oară în ultimii doi ani ,,la cratițe” & ceaune (prima dată fiind în 2021 la Noaptea Muzeelor). Ciprian Ștefan, manager general Muzeul ASTRA, Ovidiu Baron, director general adjunct Muzeul ASTRA, și Mirela Iancu, director Marketing Cultural Muzeul ASTRA, au gătit pentru vizitatori după rețete specifice din zonele lor de provenientă (Țara Moților, Oltenia și zona Mărginimii Sibiului), dar și documentate în cercetările de teren – stufat de miel, ciorbă de salată și omletă cu slană, varză nouă cu carne de miel, papa de coade și căprior de vânat cu cartofi noi”, au transmis reprezentanții Muzeului ASTRA.
Potrivit acestora, au fost servite peste 400 de porții din cele trei ceaune în care au fost (pre)gătite preparatele de către directorii Muzeului ASTRA.