VIDEO| Elena Udrea va fi extrădată în România: „Se pare că nu există justiție pentru mine!”

 82 total views,  4 views today

Astăzi, Curtea de Apel de la Sofia a decis extrădarea Elenei Udrea în România.
La plecarea de la Curtea de Apel, Udrea a susținut din nou că au fost făcute presiuni asupra judecătorilor bulgari.
„Se pare că nu există justiție pentru mine. Sau nu în România și Bulgaria”, a spus fostul ministru, citat de Digi24.
Elena Udrea are de executat o pedeapsă de șase ani de închisoare, fiind condamnată în dosarul „Gala Bute”. Mai bine de o lună, Udrea a fost în arestul autorităților bulgare. Conform sursei citate, o instanță s-a pronunțat deja, în 19 aprilie, în favoarea extrădării. Elena Udrea a făcut contestație, care a fost judecată de Curtea de Apel.
Reamintim că în in iunie 2018, Elena Udrea a fost condamnată în dosarul „Gala Bute” la șase ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi abuz în serviciu. La acel moment, ea era în Costa Rica, unde ceruse azil politic. În octombrie 2018, a fost reținută de Interpol în Costa Rica, unde a fost încarcerată.
Potrivit Digi24, în decembrie 2018 a fost eliberată, ca urmare a deciziei Curții Constituționale, care a hotărât că sunt ilegale completurile de 5 judecători de la instanţă supremă.
A fost condamnată din nou, dar plecase din țară înainte ca instanța să dea sentința. A fost găsită în Bulgaria, iar autoritățile române au făcut cerere de extrădare.
„O să am un mesaj în zilele următoare pentru cei care au făcut presiuni asupra judecătorilor și pentru judecătorii care au acceptat aceste presiuni, bineînțeles”, a mai spus, astăzi, jurnaliștilor Elena Udrea.

Video Digi24

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.