Președintele Franței, în vizită în România

Astăzi președintele Klaus Iohannis îl va primi pe președintele Franței, Emmanuel Macron, la Baza Aeriană ”Mihail Kogălniceanu” din județul Constanța.

Președintele Klaus Iohannis și președintele Franței, Emmanuel Macron, se vor întâlni astăzi la Baza Aeriană ”Mihail Kogălniceanu” cu militarii români, francezi și din celelalte țări aliate care se află pe teritoriul României în cadrul efortului aliat de apărare pe Flancul Estic.

Conform Digi24, cei doi președinți vor discuta despre modalitățile de a consolida pe mai departe Parteneriatul Strategic româno-francez, reînnoit în 2018 prin semnarea, la Paris, a Declarației Politice aferente; despre aderarea României la spațiul Schengen și implicarea sa în protejarea frontierei externe a Uniunii Europene și coordonarea pozițiilor celor două state în pregătirea reuniunilor Consiliului European de la Bruxelles, precum și a Summitului NATO de la Madrid, care vor avea loc în a doua parte a lunii iunie. Un subiect prioritar pe agenda întâlnirii va viza evoluția situației de securitate din regiune și efectele multiple ale războiului din Ucraina, alături de susținerea acordată Ucrainei și refugiaților ucraineni, precum și propunerile legate de reconstrucția acestei țări. Cei doi șefi de stat vor discuta despre sprijinirea în continuare a Republicii Moldova, care se confruntă cu numeroase provocări generate de efectele agresiunii ruse în Ucraina, inclusiv prin continuarea eforturilor de asistență prin Platforma de Sprijin pentru Republica Moldova, creată la inițiativa României, Franței și Germaniei în luna aprilie. Cererile de acordare a statutului de candidat la aderarea la Uniunea Europeană ale Ucrainei, Republicii Moldova și Georgiei, precum și sprijinul concret pentru integrarea europeană a acestora vor figura, de asemenea, pe agendă, mai arată aceeași sursă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.