VIDEO| Turiști treziți din somn, de urs, la Curmătură

 482 total views,  4 views today

Zona Curmătura Ștezii devine în fiecare vară locul în care sibienii și nu numai se refugiază de căldură. Grătarul încins, jocurile și buna dispoziție sunt ingredientele fiecărui weekend în care locul devine foarte populat.

Unii dintre cei ce vin aici la sfârșit de săptămână rămân și peste noapte în corturi sau în rulote.
Cei care au înnoptat aici sâmbătă spre duminică au avut parte de o vizită neașteptată. Duminică dimineața, în jurul orei 6, un urs aflat în căutare de hrană, s-a apropiat de corturi, căutând printre resturile rămase de la turiști.

„Azi-dimineață, în jurul orei 6, am auzit niște zgomote. Soția îmi tot spunea: <Vezi că se aud niște zgomote!>. Eu i-am zis să stea liniștită, că nu e nimic. Inițial, am crezut că e o vacă, dar după mi-am dat seama că e urs, pentru că nu părea o vacă, iar vacile care erau în jur chiar erau speriate. Când m-am uitat prin pânza de la cort, am zărit ursul. Când au trecut niște mașini, au claxonat foarte tare și s-a speriat”, spune Ionuț, care a venit cu familia și a rămas peste noapte la Curmătură. Acesta spune că strânsese resturile de la picnic într-o pungă pe care urma să o arunce la plecare, în containerul special amenajat pentru turiști, și a găsit recipientul rupt, cu conținutul împrăștiat.

Turiștii care optează să rămână în zonă și peste noapte trebuie să știe că nu e bine să lase hrană în apropierea corturilor, pentru că urșii ar putea fi atrași de mirosul mâncării. De altfel, nu este pentru prima oară când a fost semnalată în acest loc prezența urșilor.
Din fericire, nu au existat incidente, dar oamenii sunt sfătuiți să evite întâlnirile de acest fel, care se pot solda cu întâmplări neplăcute.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.