Suceveanca Ioana Ștefan, stabilită în Sibiu, câștigătoarea Marelui Premiu al Festivalului „Lucreția Ciobanu”: „Încă nu realizez ce mi se întâmplă!”

Trofeul Festivalului – Concurs al Cântecului Popular Românesc „Lucreția Ciobanu” din acest an a rămas la Sibiu, la o suceveancă stabilită de doi ani în orașul de pe Cibin. Ioana Ștefan este și câștigătoarea competiției recent încheiate „Vedeta Populară” și se declară emoționată de tot ceea ce trăiește, fiind distinsă cu două premii importante într-un timp foarte scurt.

Ioana Ștefan a impresionat publicul Festivalului, aflat la cea de-a cincea ediție. Ce înseamnă pentru ea să fie marele câștigător al concursului? „E foarte important acest premiu pentru mine, fiind al doilea într-un timp foarte scurt. Sunt extrem de fericită și încrezătoare în forțele proprii. Încă nu realizez ce mi se întâmplă! Nu știu exact ce înseamnă să fii marele câștigător, niciodată nu mi-am imaginat că voi fi la un festival atât de mare și important. Înseamnă extraordinar de mult pentru mine și aștept să văd ce urmează! Îi îndemn pe toți cei care vor să participe la acest Festival să vină cu încredere și cu mare drag, pentru că oricum vor câștiga experiență, prieteni noi și, poate, premii”, a spus Ioana, imediat după ce a coborât de pe scenă.
Ioana este îndrăgostită de muzică, având și o soră pasionată de această artă, pe Sânziana Ștefan. „Am cântat la câteva evenimente private împreună, însă acum avem câteva proiecte muzicale care sunt în derulare. Aștept cu nerăbdare și emoție să le aducem în fața publicului. Pentru mine, e extraordinar să am o soră care cântă. Ea a fost întotdeauna muza mea, persoana care m-a inspirat din toate punctele de vedere, nu doar muzical. O admir și îi urmez pașii!”, a mai spus Ioana.

Ce spune despre Sibiu

Marea câștigătoare este originară din Găinești, județul Suceva, dar s-a mutat și căsătorit la Sibiu de aproape doi ani. De asemenea, are un copilaș de aproape un an, pe care îl adoarme cu vocea sa, cântând.
Spune că îi place Sibiul, îi plac oamenii, locurile de aici.
„La Sibiu îmi plac foarte mult oamenii. Lumea îmi tot spunea că oamenii sunt foarte diferiți și speciali. Nu am putut să cred până nu am trăit acest sentiment. Orașul e superb, oamenii sunt blânzi, sufletiști și calzi, ceea ce pe mine mă emoționează”, a spus Ioana.
Printre premiile primite marți de Ioana se numără și o pălărie asemănătoare cu cea pe care „Doamna Munților” o purta la fiecare spectacol.
„Trebuie să îi fac un loc mare acasă pentru un premiu atât de mare și important! Trebuie să îl așez într-un loc unde să îl văd zilnic și să îmi aduc aminte de fiecare emoție, trăire”, a spus Ioana.
Tânăra îi este recunoscătoare familiei pentru că îi este alături necondiționat. De asemenea, Îi mulțumește lui Dumnezeu pentru talentul său. „Mi-a dat harul acesta de a cânta și îmi oferă prilejul să mă bucur de tot ce mi se întâmplă. Vreau să îi mulțumesc și familiei, că e alături de mine!”, a mai spus Ioana.
Ioana a primit, recent, și marele premiu de la emisiunea „Vedeta Populară”. Despre această competiție, relatează că a fost grea, dar a marcat un vis împlinit.
„A fost un concurs destul de greu, am muncit foarte mult și am căpătat foarte multă experiență. Am cunoscut oameni foarte faini, am socializat, am primit sfaturi valoroase. A fost un drum greu, dar a fost un vis împlinit în același timp. Doamna Cornelia Rednic mi-a dat unul dintre cele mai frumoase sfaturi. Mi-a spus să pun mâna pe muncă și să audă de numele meu în curând, pentru că îmi merit locul pe scenă!”, povestește Ioana.
În Festivalul – Concurs „Lucreția Ciobanu” din acest an s-au înscris peste 60 de concurenți, dar numai 20 au intrat în finală.

Premianții Festivalului

Marți, în cea de-a doua zi a evenimentului, a avut loc Gala Laureaților. Astfel, Premiul I a mers tot în Suceava, la Gabriel Treteag, Premiul II – Ioana Măgherușan, din Bistrița-Năsăud, Premiul III- Delia Gandore din Vaslui, premiile CJCPCT „Cindrelul-Junii Sibiului” au ajuns la Oana Vențel și Ionela Răspop, din Sibiu, Premiului oferit de Carmen Popovici Dumbravă – Nicoleta Ghelase, din Brăila, Premiul TVR – Iazmina Cojocaru din Olt, Premiul Special, acordat de câștigătoarea din 2021, Anișoara Popescu – Nicole Dumitrașcu din Ialomița, Premiul Uniunii Artiştilor Interpreţi de Folclor Muzical din România – Bogdan Hurban din Sălaj, Premiul de Popularitate – Oana Vențel, din Cluj, studentă la AFT Sibiu.
A V-a ediție a Festivalului-Concurs al Cântecului Popular Românesc „Lucreţia Ciobanu” este organizată de Consiliul Judeţean Sibiu şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Cindrelul – Junii” Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.