Număr mare de solicitări de preschimbare a buletinelor. Ce măsuri iau autoritățile locale

 658 total views,  6 views today

În contextul în care documentele de identitate a căror valabilitate a fost prelungită în perioada pandemiei au expirat în 7 iunie 2022, Serviciul Evidența Persoanelor din cadrul Primăriei Sibiu se confruntă cu un număr mare de solicitări de preschimbare a cărților de identitate. La această situație, se adaugă și perioada concediilor când, pentru a călători, cetățenii vin la ghișee pentru a obține cărți de identitate valabile.
Pentru a evita supraaglomerarea, Serviciul de Evidență a Persoanelor a extins calendarul lunar al  programărilor online și a înființat un nou ghișeu de programare online. Prin urmare, se pot programa în fiecare lună un număr suplimentar de  696 de cetățeni, astfel că la cele două ghișee de programări online se vor gestiona 2.272 de programări/lună, față de 1.576 de programări /lună anterior.
„Reamintim că preluarea documentelor este posibilă exclusiv în baza programărilor online, pe site-ul Primăriei www.sibiu.ro, secțiunea programări online – Evidența Persoanelor. Pentru respectarea programărilor, cetățenii sunt rugați să aibă pregătite toate documentele necesare și să achite în prealabil  taxele  necesare la casieriile Direcției Fiscale locale Sibiu, la oficiile poștale sau online, prin intermediul ghiseul.ro”, arată autoritățile locale.
Potrivit acestora, pentru cazurile excepționale, în care cetățenii nu dețin mijloacele electronice pentru a face o programare online, Serviciul Evidența Persoanelor va efectua programarea prin telefon, la 0269/208845, în funcție de intervalele orare rămase disponibile.
De asemenea, în cazul celor care se solicită eliberarea unor noi acte de identitate ca urmare a pierderii, furtului, deteriorării, schimbării numelui de familie  prin căsătorie/divorț, documentele se vor prelua fără programare online, în  baza programării telefonice la 0269/208845 sau prin email la evidentapersoanelor@sibiu.ro
Pentru a afla data eliberării noii cărți de identitate, accesați  https://www.sibiu.ro/images/uploads/servicii/Eliberare_acte_identitate.pdf. Termenul de eliberare a documentelor este între cinci zile – zece zile lucrătoare, cu posibilitatea prelungirii până la 30 de zile, în funcție de volumul de cereri, au transmis reprezentanții Primăriei Sibiu.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.