Doliu în muzica populară. A murit ultimul dintre frații Petreuș

 722 total views,  4 views today

Când spui folclor maramureșean, spui implicit ”Frații Petreuș”. Din păcate, de acum înainte vom vorbi la timpul trecut și despre ultimul component al trupei care a ales dea culoare folclorului românesc.

Ștefan Petreuș, care a format, împreună cu fratele său, Ion, celebra trupă de cântece populare ”Frații Petreuș” a murit la vârsta de 82 de ani.

„Cetera lui Ştefan Petreuş a tăcut pentru totdeauna. Fraţii Petreuş sunt din nou împreună, în ceruri, iar nouă ne-au rămas muzica lor excepţională şi dragostea lor pentru folclorul maramureşean. Frumuseţea cântecului maramureşean a devenit sinonim cu numele lor. Cântecele lor au răsunat în întreaga lume şi sunt parte acum din tezaurul folclorului românesc. Le suntem recunoscători pentru tot ce au făcut pentru folclor şi pentru că au dus muzica noastră în lumea întreagă. Dumnezeu să îl odihnească în pace pe Ştefan Petreuş, alături de fratele său Ion, şi să aibă grijă de sufletele lor. Condoleanţe familiei, prietenilor şi tuturor celor care i-au îndrăgit!”, a scris, pe contul lui de socializare, Ionel Bogdan, președintele CJ Maramureș.

Sursa foto: facebook Ionel Bogdan

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.