Și AUR intervine în scandalul noului Spital Județean Sibiu

După ce reprezentanții PNL și PSD au avut dispute în spațiul public în legătură cu finanțarea noului Spital Județean, și Alianța pentru Unirea Românilor – filiala Sibiu a transmis un comunicat prin care președintele filialei, Sebastian Suciu, își exprimă punctul de vedere față de acest proiect.

„Referitor la articolele de presă apărute în ultimele zile cu privire la Noul Spital Județean Sibiu care ar urma să se construiască, atât cele din zona media cât și cel venit din partea Ministerului Sănătății menit să lămurească situația acestuia, reiterez scepticismul cu privire la reușita acestui proiect, cel puțin din câteva motive, și anume:
În cuprinsul răspunsului venit din partea Ministerului Sănătății, Noul Spital Județean Sibiu, deși apare în lista celor 49 de obiective de investiții, doar 25 (este adevărat că minim 25) dintre acestea vor fi selectate. De aici putem trage concluzia că nu este obligatoriu ca Noul Spital Județean Sibiu să figureze printre acelea. Aici ne revine răspunderea, așa cum am mai menționat și în articolele precedente, tuturor factorilor implicați – politici, non-guvernamentali și actorul principal- cetățeanul, să ne implicăm activ și consecvent în susținerea proiectului.
Nu vreau să se înțeleagă faptul că conducerea Ministerului Sănătății nu ar susține un asemenea proiect, ba dimpotrivă, de nenumărate ori, aceasta și-a exprimat susținerea unor asemenea proiecte care să vină în folosul comunității.
Pe de altă parte, e arhicunoscut modul anevoios în care s-au desfășurat și derulat până acum proiectele cu finanțare europeană.
De asemenea, în articolele de presă locale, corect prezentate de altfel, se subliniază ideea conturării unui eșec de proporții cu privire la acest proiect al Noului Spital.
Acest lucru se datorează exclusiv încăpățânării excesive și de neînțeles din partea partidelor aflate la putere, care, pentru anumite motive strict politicianiste, au ales să respingă soluția rapidă, eficace și mai mult decât potrivită, doar din cauză că aceasta a venit din partea unui partid aflat în opoziție-AUR, a modificării legii privind finanțarea partidelor politice, soluție aflată la îndemână.
PNL și PSD, deși se află la guvernare, nu au avut grija asigurării fondurilor necesare realizării proiectului, normal fiind să nu se discute de proiect cât timp nu era asigurată finanțarea lui. Putem întreba public ce sume s-au cheltuit cu proiectul, din ce surse și pe ce anume, până la acest moment”, se arată în poziția transmisă de Sebastian Suciu, deputat și președinte al AUR Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.