Noi măsuri fiscale intră în vigoare de la 1 august. Care sunt acestea

Începând cu 1 august se vor aplica noile măsuri prevăzute în Codul Fiscal, prin care se vor majora unele taxe, impozite și accize. Vor crește și impozitele pe locuințe.

Guvernul a majorat unele taxe, impozite și accize, care vor intra în vigoare la 1 august. Vom plăti mai mult, de exemplu, pentru țigări, bere, sucuri, iar impozitul pentru veniturile din jocurile de noroc se va mări.

Potrivit Antena3, de la 1 august crește acciza la țigări cu 31 de lei, un pachet de țigări se scumpește cu 60 de bani, crește acciza pentru tutun încălzit cu 156 de lei pe kg și  acciza la alcool cu 20%, adică 6 bani pe litru. Impozitul va fi mai mare pentru veniturile din jocurile de noroc, astfel: 3% pentru câştiguri până la 10.000 de lei, 20% pentru câştiguri ce depăşesc 10.000 lei +o taxă de 300 lei și  40% pentru câştiguri peste 66.750 lei +o taxă de 11.650 lei. Printre măsurile fiscale ce vor intra în vigoare la începutul lunii august, vor fi  scăderea plafonului de la 30.000 de lei pe lună până la 10.000 de lei pe lună până la care salariile din construcții, industria agroalimentară și agricultură sunt scutite de impozit și contribuții. În prezent, sunt scutiți de plata: impozitul de 10%, de contribuția la sănătate de 10% și de contribuția la Pilonul II, de 3,75%. Pentru contractele part-time vor fi achitate contribuții la nivelul salariului minim pe economie. Execpții vor face elevii și studenții până în 26 de ani, persoana care urmează o formă de ucenicie, pensionarii care beneficiază de pensie din sistemul public, persoanele fizice care realizeză venituri din salarii având mai multe contracte de muncă cu timp parțial sau întreg și valoarea cumulată din salarii depășește salariul minim pe economie și persoanele cu dizabilități.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.