Licitație funebră în Sibiu: cine dă mai mult pentru un mormânt

Pentru a suplimenta bugetul local, Primăria Sibiu a hotărât scoaterea la licitație a 430 de locuri de veci în Cimitirul Municipal.

Consilierii locali urmează să voteze, în ședința din 28 iulie, proiectul prin care 430 de locuri de veci sunt scoase la licitație în cimitir, cu un preț de pornire de 5.000 de lei sau 10.000 de lei.

Noile locuri de veci, care vor fi scoase la licitație, se află poziţionate la intrarea în Cimitirul Municipal, în vecinătatea aleii principale de acces. 185 dintre ele sunt formate din două locuri de mormânt alăturate, iar 60 sunt pentru un singur loc. 370 de locuri se află în zona stângă a aleii principale de acces în cimitir, iar 60 de locuri se află în zona dreaptă a aleii principale de acces.

Prețurile de pornire sunt de la 5.000 de lei, pentru un normânt cu un loc, respectiv 10.000 de lei, pentru mormintele cu două locuri, cu concesionarea lor pe 25 de ani. Au dreptul de a participa la licitație doar persoanele fizice care au domiciliul în Sibiu (nu este acceptată reședința în municipiul Sibiu), cele care au constituit garanția de participare, care au depus oferta și cererea de participare la licitație și care au îndeplinite la zi toate obligațiile de plată a impozitelor și taxelor către bugetul local. Nu pot participa la licitație persoanele care înregistrează debite față de bugetul statului, beneficiază de acordarea în mod gratuit a locurilor de veci sau dispun de locuri de mormânt concesionate în Cimitirul Municipal.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.