Creșa nouă din cartierul Vasile Aaron, aproape de finalizare. Investiție de aproape 5 milioane de lei

Noua creșă din cartierul Vasile Aaron este aproape gata. 

“Lucrările de amenajare a noii creșe din cartierul Vasile Aaron se apropie de finalizare. Am transformat o clădire neutilizată într-o creșă foarte necesară în acest cartier. Un număr de 60 de copii își vor găsi locul aici, într-un spațiu modern și amenajat frumos și vesel, potrivit vârstei lor”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Clădirea situată pe strada Electricienilor a fost complet transformată prin lucrări ample, accesul spre creșă fiind creat dinspre strada Semaforului. De la instalațiile de utilități, acoperiș, termoizolații și până la recompartimentări ale spațiilor interioare, imobilul a fost amenajat pentru a primi 60 de copii.

Potrivit autorităților locale, noua creșă va dispune de: o sală de primire a copiilor (filtru); patru săli de grupă; o sală multifuncțională pentru servirea mesei și alte activități; bucătărie; spălătorie; cabinet medical și o sală izolator; grupuri sanitare; un depozit pentru cărucioare; o curte exterioară împrejmuită, în care este prevăzut un loc de joacă și zonă verde

Proiectul a prevăzut și achiziția dotărilor necesare: mobilier, echipamente de joacă și didactice, precum și echipamente pentru bucătărie și spălătorie, toate acestea fiind livrate și în ultimele etape de montare. De asemenea, creșa este dotată cu un sistem de camere video, pentru siguranța celor mici.

În prezent se lucrează la ultimele detalii, termenul de finalizare fiind 31 august: amenajarea locului de joacă, montându-se echipamentele și dalele de cauciuc cu care este pavat; amenajarea zonei verzi; montarea obiectelor în grupurile sanitare și în bucătărie; finalizarea decorării pereților; finalizarea lucrărilor de împrejmuire a curții.

Valoarea investiției realizate de Primăria Sibiu este 4,7 milioane de lei

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.