A doua zi a Triadei MTB Păltiniș, dedicată celebrei curse Geiger MTB Challenge

A doua zi a Triadei MTB Păltiniș 2022 a fost dedicată celebrei curse Geiger MTB Challenge, ajunsă în 2022 la ediția cu numărul 15, cu trasee dedicate fiecărui nivel de pregătire – 17 km, 37  km,  iar  pentru cei experimentați, traseul de 77 km cu aproximativ 2900m difereță de nivel. În același timp, ziua a avut în meniu și E-MTB Challenge cu un traseu de 26 de km pentru iubitorii de E-Bike, care s-au strâns în număr de 32 la start.

Traseele  de  mountain  bike  din  Munții Cindrel și din jurul stațiunii Păltiniș au testat îndemânarea  pentru  cei  aproape  300  de  participanți.  Pe  traseul  cel  mai  lung,  cel  77 de kilometri au reușit să ajungă la linia de sosire 41 de concurenți din cei 53 care au luat startul.

Câștigătorul cursei lungi a fost Bogdan Duca (Dinamo-Bikexpert-Superbet), urmat la scurt timp de colegul său Alexandru-Sabin Husariu. Podiumul a fost completat de Pierre-Geoffroy Plantet (Scott ProCycling Romania).

1 Bogdan Duca 04:30:29 Dinamo-Bikexpert-Superbet
2 Alexandru Husariu 04:34:06 Dinamo-Bikexpert-Superbet
  3 Pierre-Geoffroy Plantet   04:36:34   Scott ProCycling Romania

 

La categoria Elite Feminin, podiumul a fost compus din Regina Schmidl, urmată de româncele Suzanne Hilbert și Roxana Rîmniceanu.

1 Regina Schmidl 04:59:43 Cube-Csömör Mtb Team
2 Suzanne Hilbert 05:00:36 ACS NoMad Multisport
3 Roxana Rîmniceanu 06:29:53 HPM Pro Mountains

Pe traseul mediu, cel de 37 de kilometri, Andrei Ștefan Tita (ACS Living Bike) a ocupat primul loc și a fost urmat de Calin Haji și Lucian Fudulache la categoria cadeților. La juniori, Elias Hozat (CSU Scott) a stabilit cel mai bun timp, fiind urmat pe podium de Alexandru Ilie (Dinamo BikeXpert Superbet) și Rareș Dănăilă (Scott ProCycling Romania).

La  cadeți  feminin  a  câștigat  Panna  Bungyis din Ungaria,  urmată  la  aproape  30  de  minute  de  Ioana Valkanova din Bulgaria și Miruna Ionașcu (CS Tibiscus). La junioare, cea mai puternică a fost Raissa Costea (Dinamo-Bikexpert-Superbet), cu Sara Leanyvari (locul 2) și Anastasia Țibuh (Scott ProCycling Romania) locul 3.

La traseul 17 km primele locuri au fost obținute de Paul Blajan (masculin) și Alexandra Albu (feminin).  În  ce  privește  cursa  de  E-MTB,  aflată  la  a  doua  ediție  în  cadrul  Triadei  MTB Păltiniș, au câștigat Martin Wallmen și Ada Țuca.

Rezultate complete pentru toate categoriile și traseele pot fi găsite aici: http://cronometraj.racetecresults.com/results.aspx?CId=16648&RId=2228&EId=4

Triada  MTB Păltiniș a fost organizată de Scott ProCycling Romania, sub egida Federației Române  de  Ciclism și a Uniunii Cicliste  Internaționale. 

Evenimentul a fost cofinanțat de Consiliul Județean Sibiu prin agenda sportivă.

Arena Platoș Păltiniș a fost și în acest an gazda zonei de start/sosire și a tuturor activităților din jurul acesteia.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.