Campania „Ce vor românii” a adus liderii AUR la Sibiu. Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere AUR: „Am schimbat felul de a face politică!”

Caravana „Ce vor românii” a ajuns la Sibiu, la finalul săptămânii trecute. Lideri ai Alianței pentru Unirea Românilor au stat de vorbă cu sibienii, la Hotelul „Ramada”. Printre participanți s-au numărat și parlamentarii sibieni, deputatul Sebastian Suciu și senatorul Gheorghe Cătană.

Aceasta este cea de-a doua etapă a caravanei, prima desfășurată în Moldova.
„Caravana a fost în partea Moldovei, acum e în zona Transilvaniei. O să ajungă în zilele următoare la Bistrița, Cluj și Arad. Acum, vrem să identificăm toate problemele din mediul de afaceri, antreprenoriat, universitar, probleme medicale, să venim în întâmpinarea problemelor, să încercăm să găsim rezolvare”, a declarat, pentru Sibiul Azi, deputatul Sebastian Suciu.
Întâlnirea de duminică, 7 august, i-a avut ca invitați pe Claudiu Târziu, liderul senatorilor AUR și președintele Consiliului Național de Conducere AUR, Marius Lulea, prim-vicepreședinte AUR, Robert Alecu, vicepreședinte AUR, și Valentin Roman, președintele Asociației „Vatra Daciei”.
„Politicienii nu au obiceiul de a consulta electoratul, ci numai de a-l inflama din când în când. Noi am schimbat felul acesta de a face politică, pentru că ne interesează într-adevăr să știm ce îi apasă, pentru ca politicile noastre să fie în concordanță cu necesitățile reale ale poporului, nu cu ceea ce un politician sau altul își poate închipui la un moment dat. De aceea am inițiat această campanie de consultare publică. Ea s-a desfășurat deja în toate județele din partea de est a României”, a declarat Claudiu Târziu.
Vineri, consultarea s-a desfășurat la Brașov. „De vineri am început campania în Transilvania. Am fost la Brașov, cu intenția de a purta un dialog sincer, cald, folositor pentru noi toți și pentru dumneavoastră, să vă lămuriți cu ceea ce este și ce vrea partidul nostru, cine suntem noi și ce opinii avem și mai ales să ne spuneți ce așteptări aveți de la politicieni. (…) Gândiți-vă că aveți în fața dumneavoastră niște oameni care la un moment dat s-au săturat de modul în care este condusă țara și au intrat în bătălie, cu toate riscurile de rigoare!”, a mai spus liderul senatorilor AUR.
Printre cei care au participat la consultarea publică s-a numărat și Marius Lulea, prim-vicepreședinte AUR.
„Ceea ce se găsește în interiorul clasei politice depășește orice vedeți dumneavoastră în viața de zi cu zi. Și ce am văzut eu acolo? Că nu există o clasă politică în primul rând! Sunt doar rețele organizate, din punctul meu de vedere, al unui om care se duce la muncă, plătește taxe și impozite, face construcții, rețele de crimă organizată. Toată lumea are interese, toată lumea vrea să își angajeze o rudă, toți vor să semneze câte un contract, să obțină o funcție și să știți că țara se află în acest dezastru tocmai pentru că noi nu avem oameni politici!”, a spus Lulea.

Valentin Roman: „Mi-am dat seama că trebuie să mă alătur și să mă unesc cu cei ca mine!”

La rândul său, Valentin Roman, președinte al Asociației „Vatra Daciei”, a declarat că s-a alăturat AUR pentru a putea schimba ceva la nivel național, alături de alți români. „Avem reflexul de a ne simți mici când vine vorba de a acționa pentru a schimba ceva. În momentul în care am conștientizat că ceea ce fac profesional fac bine, dar nu pot schimba mai mult de atât, mi-am dat seama că trebuie să mă alătur și să mă unesc cu cei ca mine. Și atunci am realizat că sunt mulți. Unii din zona de jurnalism, alții din zona tehnică, comerț, alte servicii, sunt foarte mulți. Și atunci scopul către primul pas al unei schimbări este această unitate, să ne adunăm laolaltă și să stabilim ce trebuie făcut pentru îndeplinirea țelului comun. Al nostru acum nu poate fi decât o reformare”, a spus Valentin Roman.
La consultarea publică, sibienii au fost interesați să afle mai multe despre AUR, dar au încercat să aducă și soluții la problemele actuale ale României. De pildă, un sibian a venit cu câteva rânduri scrise, pe care le-a înmânat liderilor AUR, prezentând posibile legi viitoare.
Campania „Ce vor românii” are loc în Transilvania în perioada 5-17 august.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.