Prima competiţie oficială de schi nautic, pe Lacul lui Binder

 976 total views,  4 views today

Sâmbătă, 13 august, Lacul lui Binder va găzdui prima competiţie oficială de schi nautic.

Prima competiţie internaţională oficială din țara noastră de Cable Wakeboard din România, Sibiu Wake Trophy va avea loc în Sibiu, la Lacul lui Binder. Sunt așteptați atleţi din întreaga lume, sportivi de renume precum: Max Milde (Germania) – Campion European, Oliver Orban (Ungaria) – Campion European și Mondial, Julia Lupij (Polonia) – numărul 1 în clasamentul mondial, Marko Gacic (Croația) – numărul 3 în clasamentul mondial.

Care este scopul acestui concurs

Acest concurs, organizat pentru prima oară în țară și în orașul nostru,”determină înfiinţarea Federației Române de Schi Nautic și Wakeboard. Aceasta a fost înfiinţată prin asocierea cluburilor sportive existente. Este prima competiţie internaţională de cable wakeboard recunoscută de Federaţia Internaţională de Schi Nautic şi Wakeboard – IWWF organizată în România, fiind a doua ca relevanţă după Campionatele Mondiale şi Europene de profil. În premieră internațională, la Sibiu Wake Trophy vor avea loc sesiuni demonstrative la care vor participa două persoane cu dizabilități din categoria standing cable wakeboarding, respectiv sportivii Sophie Loubet și Mihăiță Papară (primul sportiv cu handicap din România la disciplina snowboard, participant la Jocurile Paralimpice de Iarnă din China 2022 și Coreea de Sud 2018). Obiectivul acestei acțiuni este de a obține recunoașterea și includerea disciplinei sportive standing cable wakeboarding în cadrul competițiilor organizate sub egida Federației Internaționale de Schi Nautic și Wakeboard, precum Campionatele Europene și Mondiale”, au transmis organizatorii.

Care va fi programul competiției

Competiția va debuta vineri, 12 august, când între orele 16:00 – 20:00 vor avea loc antrenamentele oficiale. Sâmbătă, 13 august, între orele  09:00 – 20:00 – calificări și Finale la toate categoriile și duminică, 14 august – Safety Day măsură de siguranță în cazul în care apare orice situație neprevăzută.

Biletele de acces costă 15 lei pentru adulți și 5 lei pentru copii, iar achiziționarea acestora se poate face de la intrarea în Complexul Lacul lui Binder. Pentru mai multe detalii, acreditări și interviuri cu sportivii înscrişi în competiiie, vă stăm la dispoziiie: simona@frsw.ro; 0721.262.681, au transmis organizatorii.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.