„Sărbătoarea Salinelor” revine la Ocna Sibiului

După mai bine de un deceniu și jumătate de pauză, „Sărbătoarea Salinelor” revine la Ocna Sibiului. Evenimentul va avea loc duminică, 14 august, de la ora 17, pe scena din zona Lacului Pânzelor.

Celebrată de obicei de Sfânta Maria, „Sărbătoarea Salinelor” de la Ocna Sibiului va fi marcată, anul acesta, cu o zi înainte, respectiv în 14 august.
Aceasta era o tradiție veche în Ocna Sibiului, dar prin anii 2006-2007 aceasta a fost întreruptă fie din motive financiare, fie din cauză că nu se găsea o locație potrivită.
În 1 iunie, autoritățile locale au inaugurat zona Lacului Pânzelor, cu un program dedicat copiilor, de ziua lor. Primăria orașului Ocna Sibiului a demarat un proiect, parte dintr-un program amplu de amenajări peisagistice, prin care a reabilitat Lacul Pânzelor și zona din jurul său, montând șapte aparate de pulverizare a apei sărate, pentru ca trecătorii să se bucure, gratuit, de ședințe de aerosoli.
Evenimentul de duminică va fi, astfel, cea de-a doua manifestare pe scena Lacului Pânzelor.
„În Ocna Sibiului exista o tradiție ca de Sfânta Maria să se țină Sărbătoarea Salinelor. Din motive financiare, din cauză că nu se mai găsea o locație după ce Casa de Cultură s-a prăbușit, sărbătoarea nu s-a mai putut desfășura. Pentru că acum avem o scenă nouă, am investit în această zonă, am decis să reluăm datina noastră, astfel că vă așteptăm, cu mic, cu mare, la evenimentul de duminică! Vom avea muzică bună, artiști de calitate și promitem multă voie bună!”, a spus Claudiu Predescu, primarul orașului Ocna Sibiului.
Spectacolul artistic „Sărbătoarea Salinelor” va fi prezentat de Adina Roșca și Cătălin Doinaș. Alături de cei doi artiști, atmosfera va fi întreținută și de Anca Mărginean, Ilie Sădeanu, Aurelian Negrea, Alexandra Bera, Bogdan Boeriu, Brendea Mariana, Izabela Tomiță, Țicală Iulian, Ansamblul Folcloric „Doruri Sibiene” și Ansamblul Folcloric „Purtata Secașelor”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.