Povești afro-americane, în această seară, la „Concerte pe acoperiș”

În această seară, sibienii și nu numai sunt așteptați pe acoperișul Filarmonicii de Stat Sibiu pentru a descoperi povești afro-americane. „Graiu Project” se numește evenimentul ce va aduce, de la ora 21, în cadrul proiectului „Concerte pe acoperiș”, o prezentare a rădăcinilor muzicilor blues și jazz cu folclor vlah.

Free Inside – African-American Stories este un concert conceptual semnat de trupa dark-folk fusion Graiu.
Un concert dincolo de muzică, despre libertatea în ne-libertate și despre salvare din existență, explorând folclorul afro-american de dinaintea blues-ului și jazz-ului, născut din experiența sclaviei și, ulterior, a captivității segregaționiste, care articulează, uneori explicit, alteori subliminal, printr-o varietate de genuri muzicale tradiționale afro-americane ca field-hollers, slave shouts, spirituals, prison blues, work songs, ballads, gospel, o trăire culturală sau aspirațională a libertății, după cum transmit reprezentanții Filarmonicii de Stat Sibiu.
Graiu este un proiect ce fuzionează muzical, stilistic și conceptual folclor afro-american de la rădăcinile muzicilor blues și jazz cu folclor vlah în cele patru dialecte istorice românești (daco-româna nord-dunăreană și cele trei dialecte balcanice aromâna, megleno- și istroromâna), aducând în contemporan o muzică ce nu a fost creată cu scopuri de divertisment.
„Vineri, 12 august, vă așteptăm cu drag și bucurie pe scena Filarmonicii de Stat Sibiu, la „Concerte pe acoperiș”, unde vom fi împreună și vom cânta povești afro-americane. Ne vedem acolo!”, au transmis membrii trupei.
Proiectul ”Concerte pe acoperiș” este realizat cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu, fiind cofinanțat de Primăria municipiului Sibiu. Acesta se va încheia duminică, 14 august.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.