Stațiuni și cărări de munte, ”împânzite” de jandarmi montani

Vremea frumoasă și minivacanța din acest weekend îi vor determina pe sibieni să ia calea muntelui. Jandarmii montani vor fi alături de ei, în această perioadă, pentru siguranța cetățenilor și pentru prevenirea situațiilor nedorite.

Sibienii care vor vizita în aceste zile stațiunile montane, îi vor întâlni pe jandarmii montani în Păltiniș și la Bâlea, pe traseele turistice adiacente și în zonele de agrement, pregătiți pentru a interveni la orice solicitare din partea lor.
Potrivit unui comunicat, ”Jandarmii montani desfășoară permanent activități de informare și îndrumare a turiștilor și proprietarilor de pensiuni și hoteluri de pe raza stațiunilor cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte într-o situație în care este constatată prezența unui animal sălbatic, starea traseelor turistice, despre echipamentul necesar pentru practicarea drumeţiilor, precum şi cu privire la alte pericole la care se pot expune. Pentru siguranța dumneavoastră și pentru prevenirea situațiilor nedorite, jandarmii montani sibieni vă recomandă: în cazul în care întâlniți animale sălbatice, nu vă apropiați de ele pentru a face fotografii sau pentru a le hrăni; să vă echipați corespunzător zonei montane; să folosiți doar traseele marcate şi să urmăriți marcajele de pe traseu și să nu distrugeți semnele de orientare turistică ale traseelor. Totodată persoanele fizice, care desfășoară activități de picnic, au următoarele obligații: să arunce deşeurile doar în locurile special amenajate; să aprindă focul doar în locurile special amenajate şi să îl supravegheze în permanenţă și să lase locul în care au desfăşurat activitatea de picnic curat şi nealterat. Dacă vă aflați într-o situație dificilă, solicitați ajutorul jandarmilor montani prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.