Biblioteca ASTRA își sărbătorește cei 160 de ani la Cotroceni

În luna septembrie, Biblioteca ASTRA sărbătorește împlinirea a 160 de ani de la înființarea ASTRA, printr-o expoziție care va avea loc la Muzeul Național Cotroceni.

În perioada 9-25 septembrie, Muzeul Național Brukenthal, în parteneriat cu Muzeul Național Cotroceni organizează expoziția ASTRA 160, în spațiul Salonului Cerchez, situat în Palatul Cotroceni.

Potrivit reprezentanților Bibliotecii ASTRA, „despre patrimoniul cultural al României se vorbește neîncetat cu mare aplomb. Vă invităm prin urmare să vizitați expoziția ”ASTRA 160” care cuprinde fotografii, manuscrise, carte românească veche, carte străină veche și ex-librisuri aflate în Colecțiile Speciale ale Bibliotecii ASTRA Sibiu. În expoziție sunt incluse elemente originale cu valoare de patrimoniu care ilustrează momente semnificative din istoria Asociațiunii ASTRA și a Bibliotecii acesteia: documente legate de contextul istoric, manuscrise semnate de personalități importante ale culturii române, cărți de valoare inestimabilă, obiecte care au aparținut marilor astriști. La loc de cinste, în cadrul expoziției, se află cele trei tomuri ale Enciclopediei Române, operă editorială capitală a Asociațiunii și prima enciclopedie românească”.

Vernisajul expoziției va avea loc miercuri, 14 septembrie, la ora 18.

Expoziția va fi deschisă publicului în perioada 9-25 septembrie, de marți până duminică, în intervalul orar 9 – 17.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.