S-a eliminat plafonul la gaz. Plătești cât consumi, la un preț fix

Apropierea iernii vine cu o îngrijorare pentru majoritatea românilor, mai ales în ceea ce privește gazul și electricitatea. Guvenanții ne dau asigurări că în ceea ce privește gazul, țara noastră nu are de ce să-și facă probleme.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a transmis că România are resurse de gaz înmagazinate în proporție de 75,6% din capacitatea totală și că țara noastră nu este dependentă de gazul provenit din Rusia.

„E adevărat, România nu este atât de dependentă de gazul rusesc ca alte state europene. Avem în continuare discuții și înțelegeri cu alte state pentru livrare suplimentară de gaze naturale pentru această iarnă. Mai sunt de pus la cap la cap niște lucruri cu privire la tranzitul acestor gaze în așa fel încât să le putem aduce în România. Avem pe unde să le aducem în România, prin sudul țării, prin Coridorul Trans-Balcanic”, a spus ministrul Energiei, Virgil Popescu, citat de evz.ro.

Care sunt schimbările în cazul centralelor individuale

Potrivit aceleași surse, ” În cazul celor care dețin centrale individuale pe gaz, ministrul Energiei a anunțat că s-a eliminat plafonul de consum, iar prețul va rămâne la fel ca în anul trecut, mai exact 31 de bani per kilowatt. Iarna trecută, era la început 1.000 de metri cubi, apoi pe toată perioada de iarnă a fost 1.200 de metri cubi. Acum nu mai vorbim de un plafon, vorbim de prețul gazului, care este același ca iarna trecută, 31 de bani, pentru oricât consumi. Deci, spre deosebire de electricitate, la gaz este un preț fix de 31 de bani care nu mai are un plafon de consum”.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.