Regina Elisabeta, Regina culorilor. De ce purta haine colorate

Una dintre cele mai longevive regine, Regina Elisabeta, de-a lungul a celor 70 de ani de domnie ne-a încântat mereu cu ținutele ei extrem de colorate, unii numind-o chiar Regina culorilor.

Regina culorilor a fost regina a 15 state suverane, Regatul Unit, Australia, Canada, Noua Zeelandă, Jamaica, Bahamas, Grenada, Papua Noua Guinee, Insulele Solomon, Tuvalu, Sfânta Lucia, Sfântul Vicențiu și Grenadine, Antigua și Barbuda, Belize și Sfântul Kitts și Nevis, cunoscute sub numele de  Commonwealth, în întreaga ei domnie călătorind în întreaga lume, devenind una dintre cele mai îndrăgite suverane și încântând privirea tuturor prin ținutele ei colorate, stilul său devenind unul emblematic.

”De-a lungul domniei sale, simbolul Casei Regale Britanice a avut o preferință pentru ținutele monocrome pe care le asorta adesea cu un palton și cu o pălărie. Când venea vorba de culori, Regina Elisabeta a II-a purta adesea albastru, verde sau mov și nu spunea nu nici ținutelor în culori mai îndrăznețe, precum roz sau galben, fiind vizibilă întotdeauna în mulțimile mari adunate să o vadă în fiecare țară vizitată, dorind ca toată lumea să poată zări măcar o bucățică din pălăria ei. Atunci când vizita o școală, Regina Elisabeta prefera să poarte culori vesele, iar hainele sale erau accesorizate cu pene, flori ori panglici, iar  la petreceri nu se sfia să îmbrace haine roz ori galben deschis. Există, însă, o culoare, pe care Regina Elisabeta nu a purtat-o niciodată. Este vorba despre culoarea gri, despre care a spus că nu o reprezintă și că purtând această culoare lumea nu o va recunoaște”, se arată într-o știe publicată de kfetele.ro

Hainele Reginei pe care nu le mai purta erau de multe ori reciclate sau donate, fiind date uneori croitoreselor ei cu regula strictă să nu afle nimeni că au fost purtate de Regină. De asemenea, hainele puteau fi vândute publicului larg, cu respectarea aceleași regului, să nu știe nimeni că au fost purtate de suverană.

FOTO Marca.com

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.