VIDEO| Peste 4.000 de vizitatori în Muzeul ASTRA, weekendul trecut, la târgurile de produse tradiționale

Peste 4.000 de vizitatori au fost, la finalul săptămânii trecute, în Muzeul din Dumbrava Sibiului. Programul „Animă ASTRA” a propus târguri de produse tradiționale, ce au adunat curioși să (re)descopere gusturile autentice și tradițiile neuitate.

„De la plante (medicinale) la săpunuri” și „Dulciurile Sibiului au fost cele două târguri de produse tradiționale ce au avut loc la Târgul de Țară din Muzeul ASTRA. Potrivit reprezentanților CNM ASTRA, instituția a înregistrat peste 4000 de vizitatori în cele trei zile pline cu astfel de evenimente.
La aceste ateliere și târguri tematice au fost prezenți 13 producători și meșteri tradiționali. „Întâlnirea dintre beneficiile naturii și meșteșugul precum confecționarea săpunului a creat o lume de arome, forme și culori, toate cu scopuri practice: colorarea fibrelor animale și vegetale, împâslirea lânii, obținerea uleiurilor esențiale și a culorilor folosite la imprimeuri, realizarea săculeților cu lavandă aromată, a siropurilor de levănțică, a săpunurilor cu lapte și miere, cu plante medicinale și alimentare. La târg lumea cumpără și vinde, săracul și bogatul negociază deopotrivă, se formează gusturi noi, cereri și oferte care influențează viața. În cadrul Târgului ,,Dulciurile Sibiului”, vizitatorii au putut observa cum au capătat viață rețete simple de plăcinte cu mere, cu prune și alte dulciuri”, au explicat reprezentanții CNM ASTRA.
Atelierele și târgurile tematice se desfășoară în cadrul proiectului cultural „Animă ASTRA”, cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Culturală 2022.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.