Rășinărean beat criță la volan, cercetat penal

Ieri, în intervalul orar 19-21, polițiștii din cadrul Secției nr. 1 Poliție Rurală Șelimbăr au continuat activitățile în sistem „Blitz”, pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere. Acțiunile polițiștilor rutieri și de ordine publică s-au desfășurat în localitățile Rășinari și Poplaca.
În cadrul acțiunii, au fost legitimate 90 de persoane și controlate 80 de autovehicule, fiind aplicate trei sancțiuni contravenționale conform Ordonanței de Urgență 195/2002 și constatată o infracțiune la regimul rutier.
Spre exemplu, în jurul orei 20.35, în Rășinari, polițiștii Secției nr. 1 Poliție Rurală Șelimbăr au oprit un autoturism condus pe strada A. Șaguna de către un localnnic în vârstă de 41 de ani.
Testarea alcoolscopică a conducătorului auto a indicat o valoare de 1,26 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.
În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.
Acest tip de acțiuni continuă și în perioada următoare.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.