Burse de merit pentru elevi oferite de Comunitatea Bisericii “Sf. Ap. Petru și Pavel și Sf. Mărt. Transilvăneni” din Mediaș

Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel și Sfinții Mărturisitori Transilvăneni’’ din Cimitirul Ortodox Mediaș oferă și în acest an școlar burse de merit, arată Mitropolia Ardealului. Față de anul precedent, valoarea acestora a crescut de la suma de 200 lei, la 250 lei fiecare și vor fi acordate în fiecare lună, pe toată durata anului școlar 2022-2023 unui număr de cinci liceeni și trei elevi ai claselor a VIII-a.

Aceștia trebuie să îndeplinească o serie de condiții, printre care să aibă media generală peste 9 în cazul liceenilor, respectiv peste 9,50 în cazul elevilor clasei a VIII-a, să se implice în acțiuni de voluntariat și să participe la olimpiade sau alte concursuri organizate de către Ministerul Educației Naționale. De asemenea, elevii claselor a VIII-a și liceenii trebuie să redacteze o compunere, respectiv un eseu pe tema fericirii, arată Mitropolia Ardealului.

Cererile se pot depune la secretariatul fiecărei unități de învățământ sau la adresa de e-mail: bursebsapp@gmail.com, până în data de 5 octombrie.

Comunitatea Bisericii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel și Sfinții Mărturisitori Transilvăneni” din Cimitirul Ortodox Mediaș a oferit la începutul acestui an școlar, un număr de 92 ghiozdane complet echipate. Acestea au ajuns la copii din Mediaș, Moșna și Nemșa, mai arată sursa citată.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.